Novak Djoković

Rodžer Federer tvrdi: Dobro je za tenis da Novak i Rafa još dugo igraju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.12.2023 13:33
Rodžer Federer u razgovoru sa Novakom Đokovićem i Rafaelom Nadalom Guliver
Rodžer Federer u razgovoru sa Novakom Đokovićem i Rafaelom Nadalom

Velika trojka svetskog tenisa u 21. veku rasturila se prošle godine kada je Rodžer Federer zbog povreda morao da prekine karijeru. Ostali su Novak Đoković i Rafael Nadal da brane čast vetarana u svetskom tenisu, s tim da je srpski as ponovo izdominirao u 2023. godini a Španac zbog povrede propustio celu sezonu.

Švajcarac uživa u penziji sa decom, a u sponzorskom intervjuu, koji je preneo sajt "tennis365" govorio je i o rivalstvu sa Novakom i Rafom sa kojima ima negativan skor. Protiv Rafe 16:24, a protiv Novaka 23:27.

"Bio sam zaista srećan što sam igrao protiv njih 40-50 puta, tako da imam mnogo uspomena iz tih velikih mečeva, bitaka. Toliko puta sam odgovarao na pitanja o njima i mogu reći samo najbolje. Bilo je sjajno deliti teren sa njima toliko godina", u svom stilu je govorio Federer.

Đoković je oborio mnoge rekorde koje je držao Švajcarac. Za 100 nedelja će prebaciti njegov rekord po broju sedmica na čelu ATP liste, osbojio je 24 Grend Slema, sedam završnih Mastersa... Federer želi i Novbaku i Rafi dugu karijeru i još mnogo uspeha.

"Nadam se da će se Rafa vratiti sledeće godine jak i nadam se da će Novak moći da igra koliko god želi, jer je dobro za igru da ovi momci i dalje budu tu", istakao je Švajcarac koji je 13 puta zavredeo priznanje ATP Sportsmenšip godine.

Novak Đoković je najavio da će od 29. decembra igrati za Srbiju na Junajted kupu, dok je Rafael Nadal najavio da se na tgeren vraća 31. decembra na turniru u Brizbejnu.