Novak Djoković

Potvrđena lista učesnika za Australijan Open: Đoković brani trofej, Nadal se "ugurao" na spisak

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.12.2023 09:39
Potvrđena lista učesnika za Australijan Open: Đoković brani trofej, Nadal se "ugurao" na spisak Tanjug/AP Photo/Michel Euler

Organizatori Australijan Opena objavili su zvaničan spisak svih učesnika prvog Grend slem turnira u 2024. godini, a listu tenisera koji će nastupati u Melburnu predvodi branilac trofeja Novak Đoković.

Prvi reket sveta je u dosadašnjoj karijeri deset puta osvajao turnir u Australiji, pa će i ovoga puta biti jedan od glavnih favorita za podizanje pehara.

Od igrača koji će mu biti glavna konkurencija na putu ka konačnom cilju su Karlos Alkaraz, Danil Medvedev, Holger Rune, Stefanos Cicipas, kao i Janik Siner s akojim je u novembru vodio žestoke borbe na Završnom mastersu u sezoni i finalnom turniru Dejvis kupa.

Na turniru će učestvovati i španac Rafael Nadal kojem će to biti prvo učešće na nekom turniru posle godinu dana pauze, a pravo nastupa je stekao takozvanim "zaštićenim rejtingom", koji podrazumeva da igrač najmanaje šest meseci nije nastupao zbog povrede, pa mu se računa renking koji je imao pre te povrede.

Na identičan način mesto u glavnom žrebu Australijan Opena su obezbedili i Marin Čilić, Miloš Raonić, Denis Šapovalov i Rajli Opelka.

O srpskih tenisera na listi učesnika se nalaze Laslo Đere, Dušan Lajović i Miomir Kecmanović, dok će Hamad Međedović, zvanično najbolji mladi teniser sveta, za učešće morati da se izbori kroz kvalifikacije.

Turnir u Melburnu počinje 14. januara naredne godine, a finalni susret u muškoj konkurenciji je zakazana za 28. januara na centralnm terenu.