Novak Djoković

Za Novaka Đokovića nova sezona počinje već 31. decembra: Prvi reket sveta igra za Srbiju na Junajted kupu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.12.2023 14:00
Za Novaka Đokovića nova sezona počinje već 31. decembra: Prvi reket sveta igra za Srbiju na Junajted kupu Profimedia

Novak Đoković nalazi se na zasluženom odmoru od još jedne berićetne sezone, sa tri nove Grend slem titule u karijeri, a novu će početi već 31. decembra, za kada ima zakazan duel sa Džidženom Džanom iz Kine, na startu Junajted kupa u Pertu. 

Reč je o takmičenju reprezentacija muško-ženskog sastava, a najbolji teniser sveta svih vremena ne bi trebalo da ima problema sa 58. igračem na ATP listi, bez obzira što se predstavnik najmnogoljudnije zemlje pre dva leta proslavio kao prvi Kinez u glavnom žrebu Vimbldona tokom open ere jedinog Grend slema na travi. 

Istog dana će i Olga Danilović ukrstiti rekete sa Kinven Dženg, inače 15-om igračicom na WTA listi, a u slučaju da duel bude egal posle singlova odluka će pasti u miksu, čiji sastav će naknadno biti određen. U srpskoj ekipi će biti još Hamad Međedović, Nikola Ćaćić, Natalija Stevanović i Dejana Radanović.

 

 

Drugog januara Srbija igra protiv Češke, kada će Novakov rival biti Jirži Lehečka, 31. na svetu, protiv koga nikada nije igrao, dok će Danilovićeva imati mnogo težu rivalku u liku vimbldonske šampionke Markete Vondrušove.

Trećeg januara se igraju dueli za plasman na završni turnir u Sidneju. Pobednici grupa C (SAD, V. Britanija i Australija) i naše E grupe ukrstiće rekete, dok će se pobednik grupe A (Poljska, Španija i Brazil) sastati sa najboljom drugoplasiranom ekipom.

U Sidneju će se istovremeno, po istoj šemi, nadmetati selekcije Grčke, Kanade i Čilea (grupa B), Francuske, Italije i Nemačke (D), te Hrvatske, Holandije i Norveške (F). Ovaj australijski grad će biti domaćin i polufinala i finala. 

Ukupan nagradni fond Junajted kupa iznosi 10.000.000 dolara, a dele se i poeni za svetske liste - maksimalmo 500 bodova. Naravno, najboljim učesnicima cilj je da uhvate što kvalitetniji zalet za Australijan open, gde će Đoković braniti titulu. Možda baš protikv Karlosa Alkaraza, s kojim će prethodno origrati egzibicioni meč u Rijadu.