Novak Djoković

Junajted kup: Srbija protiv Australije želi prolaz u polufinale takmičenja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.01.2024 08:58
Novak Đoković Tanjug/AP Photo/Trevor Collens
Novak Đoković

Teniska reprezentacija Srbije odmeriće snage protiv selekcije Australije u četvrtfinalu Junajted kupa koji se održava u Pertu i Sidneju kao uvertita za Australijan Open.

Prema programu takmičenja prvi će na teren izaći Novak Đoković koji od 10.00 časova igra meč protiv Aleksa de Munira, a nakon susreta njih dvojica planiran je duel Olge Danilović i Ajla Tomljanović.

Miks dubl bi, prema najavama iz Perta, trebalo, od 13.00 časova da odigraju Novak Đoković i Olga Danilovič protv Storma Hantera i Metjua Ebdena.

Ono što navijače Srbije može da zabrine je povreda zgloba koja je mučila Novaka Đokvića u duelu protiv Jiržija Lehečke, ali je najbolji teniser sveta posle tog meča naglasio da veruje kao će biti spreman.

"Nadam se da se situacija neće pogoršati. Osetio sam bol na zagrevanju pre meča i tražio sam pomoć pre, tokom i posle meča. Nije mi prvi put da se suočavam sa nečim ovakvim u svojoj sportskoj karijeri. Ovakve stvari se dešavaju na ovako visokom nivou profesionalnog tenisa i profesionalnog sporta. Znao sam da se snađem i da dobro završim meč. Verujem da mogu dobro da se oporavim i da budem spreman za naredni duel", rekao je Đoković, prenosi australijski sajt Najn.

Nacionani tim koji trijumfuje u ovom meču obezbediće prolaz među četiri najbolje ekipe, a to je već pošlo za rukom reprezentaciji Poljske koja je trijumfovala nad selekcijom Kine.

Polufinalni mečevi na Junajted kupu igraju se 6. januara, dok je dan kasnije meč koji će odlučiti o pobedniku, a ova tri duela će biti odigrana u Sidneju, za razliku od onih dosadašnjih čiji je domaćin bio Pert.