Novak Djoković

Kraj za selekciju Srbije na Junajted kupu: Ajla Tomljanović bolja od Natalje Stevanović

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.01.2024 13:11
Kraj za selekciju Srbije na Junajted kupu: Ajla Tomljanović bolja od Natalje Stevanović Tanjug/AP Photo/Trevor Collens

Srpska teniserka Natalija Stevanović nije uspela da napravi iznenađenje i savlada Ajlu Tomljanović, pa je teniska reprezentacija Srbije eliminisana sa Junajted kupu u Australiji.

Domaća igračica je leko i ubedljvio savladala srpsku reprezentativcku kojoj je dovzolila da osvoji samo dva gema za nešto više od sat vremena tenisa,

Nišlijka je na teren izašla kao zamena za premorenu Olgu Danilović koja je moral da otkaže selektoru Viktoru Trocikom i videlo se da nije spremna da se suprostavi mnogo bolje rangiranoj rivalki.

 

 

Australijanka je, kao i njen kolega Aleks de Minor protiv Novaka Đokovića, sjajno servirala, odlično se kretala i koristila sve mane u igri Natalije Stevanović.

Ovim porazom Srbija je ostala bez šanse da se plasira među četiri najbolje selekcije na turniru, budući da je Novak Đoković u muškom singlu poražem od De Minora - 0:2 (4:6, 4:6).

Nataliju Stevanović sad očekuje nekoliko dana odmora i onda su na programu kvalifikacije za Australijan Open koji počinje za nedelju i po dana, dok je Novak Đoković kao brnailac trofeja sigurna učesnik glavnog žreba.

Teniska reprezentacija Australije će se u polufinalu sastati sa nacionalnim timom Nemačke i taj duel na programu je u subotu.