Novak Djoković

Ne izgleda dobro, ali takve stvari se rešavaju: Đoković ne može da igra novi miks dubl na Junajted kupu, Međedović i Danilovićeva na terenu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.01.2024 08:36
Novak Đoković, srpski teniser Tanjug
Novak Đoković, srpski teniser

Novak Đoković uspeo je da ispuni očekivanja i dobije susret sa Jiržijem Lehečkom, a reprezentacija tim poenom izjednači rezultat u duelu sa Češkom (1:1), međutim zbog povrede zgloba nije mogao da se pridruži poraženoj Olgi Danilović u odlučujućem sudaru miks dublova na Junajted kupu. 

 

 

Dva puta je tražio medicinski tajm-aut i oba puta se vraćao na teren, ali bilo bi previše riskantno i bolno da se preforsira, pogotovo što ga uskoro čeka odbrana trona na uvodnom sezonskom Grend slemu u Melburnu. 

"Ne izgleda dobro, ali uspeo sam da pobedim. Nije prvi ni poslednji put da se takve stvari dešavaju. Mora da se pronađe rešenje. Videćemo šta će se dalje dešavati", rekao je Novak posle jutrošnjeg nastupa na takmičenju u Pertu. 

Naravno, prezadovoljan je činjenicom da je sačuvao šanse tima da prođe dalje u nadmetanju za trofej. I to naočigled brojnih Srba nastanjenih u Australiji. 

 

 

"Igram za svoju zemlju, to je sjajno, ali ovo je velika odgovornost. Ako se igra u ovom formatu, kad igraš drugi meč posle 0-1 veliki je pritisak da pobediš. Još smo u turniru, imamo šanse za četvrtfinale, ako dobijemo miks. Imamo sjajan timski duh, odlična je atmosfera u timu ovih dana. Divno je igrati za zemlju, želeo bih da se zahvalim svim sunarodnicima koji su došli da nas podrže", dodao je Đoković.