Novak Djoković

Klinci "targetirali" Novaka Đokovića: Siner nišani olimpijsko zlato, a Rune titulu Australijan opena

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.11.2023 15:34
Sportski pozdrav Holgera Runea i Janika Sinera posle meča Guliver
Sportski pozdrav Holgera Runea i Janika Sinera posle meča

I ptičice na granama znaju da Novak Đoković ima još dve sportske želje za ispuniti do kraja njegove grandiozne karijere, jer najbolji teniser sveta svih vremena nije do sada doneo olimpijsko zlato Srbiji ni osvojio sva četiri Grend slema tokom jedne sezone. Novi pokušaj za realizaciju planova imaće sledeće godine, ali za ishode zacrtanih puteva pitaće se i jaki konkurenti, poput Janika Sinera i Holgera Runea.

Pomenuti klinci iz Top 10 na ATP listi takođe sanjaju daleko i jako, pa tako Siner želi da nastavi tamo gde je stao u meču nedavnog polufinala Dejvis kupa, kada je Italiji doneo ključni poen u meču sa Srbijom, a onda briljirao u finalnom duelu sa Australijom. 

"Olimpijske igre u Parizu su apsolutni prioritet. Janik obožava da igra za Italiju. Takođe pokušaćemo da dođemo do Grend slem titule, ali to uopšte ne želimo da stavljamo kao obavezu", kaže trener Janika Sinera, Dajer Kejhil u svoje i ime četvrtog reketa sveta, sa dve pobede u šest duela sa Đokovićem. 

Rune nema toliko uspešnu sezonu iza sebe, kao dve godine stariji Siner, ali spada u red najopasnijih izazivača našeg asa, posle fenomenalnog Španca Karlosa Alkaraza. Uz to ima skor 2:3 sa NOvakom i privilegiju da ga od skoro trenira bivši šef Đokovićevog tima, Boris Beker. 

"Zato bi moj izbor bio da savladam Novaka Đokovića u finalu Australijskog opena", otvoren je osmi reket sveta.

Olimpijske igre u parizu održavaju se sledećeg leta, a Australijan open u januaru.