Novak Djoković

Novak Đoković u grupi sa Sinerom, Runeom i Cicipasom: Prvi reket sveta dobio rivale u prvoj fazi Završnog mastersa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.11.2023 16:23
Novak Đoković u grupi sa Sinerom, Runeom i Cicipasom: Prvi reket sveta dobio rivale u prvoj fazi Završnog mastersa Guliver

Novak Đoković će samo još jednom igrati mečeve za titulu u pojedinačnoj konkurenciji, od 12. do 19. novembra u Torinu, gde će probati da odbrani prošlosezonski trofej Završnog mastersa. 

Na sever Italije stiže kao osvajač rekordnog broja Grend slemova (24), prvi reket sveta i pobednik nedavnog Mastersa u Parizu, a današnji elektronski žreb mu je za rivale u grupnoj fazi doneo tri mlada asa.

Nosilac Zelene grupe ukrstiće rekete sa Janikom Sinerom (Italija), Stefanosom Cicipasom (Grčka) i Holgerom Runeom (Danska). Sa prvim ima skor 3:0 u pobedama, drugog je dobio 11 puta, uz dva izgubljena duela, dok je sa trećim izjednačen (2:2). Koga god da savlada ovog puta još jednu godinu će završiti kao prvi na ATP listi. 

U slučaju da sve prođe prema planu, tj njegovim i očekivanjima celog teniskog sveta, Đokovića u nastavku zadnjeg sezonskog turnira očekuje neko iz kvarteta Crvene grupe - Karlos Alkaraz (Španija), Danil Medvedev (Rusija), Aleksandar Zverev (Nemačka), Andrej Rubljov (Rusija). 

Srpski i svetski sportski velikan ima 40. Masters titula, od čega je šest uzeo upravo na Završnim mastersima. Posle ovog čega ga finalni turnir Dejvis kupa sa reprezentacijom Srbije, kom se kako je sam rekao veoma raduje.