Novak Djoković

Đoković će mi reći gde se nalazim: Janik Siner svoj kvalitet meri otporom šampionu svih šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.11.2023 22:21
Đoković će mi reći gde se nalazim: Janik Siner svoj kvalitet meri otporom šampionu svih šampiona Guliver

Janika Sinera u prvom kolu Zelene grupe Završnog mastersa čeka duel sa Stefanosom Cicipasem, ali je pred meč sa Grkom zadnjeg dana ove nedelje u Torinu predočio koliko je ustvari "opterećen" Novakom Đokovićem. I šta očekuje od četvrtog suočavanja sa osvajačem rekordnog broja Grend slemova (24) i Mastersa (40).

Potpuno svestan svoje autsajderske uloge, četvrti reket sveta nada se da će apsolutnog favorita moći da ugrozi više nego u tri prethodna susreta, jer ih je sve izgubio od svog teniskog idola i dragog kolege. 

"Nalazite se pred nekim ko ima 24 grend slema, tri od četiri ove godine su njegovi! U smislu rezultata, on je najbolji kog je ovaj sport imao. U istoj smo grupi, ovo su jako važni mečevi za rast mene kao igrača, one koje posebno pratim, pobeđujem ili učim. Đoković će mi reći gde se sad nalazim. Osećam da sam mu bio bliže ove godine u polufinalu Vimbldona, bez obzira što sam izgubio u tri seta. Bio sam bliži nego prošle godine u četvrtfinalu, kada smo igrali pet setova. Jedva čekam taj meč. Za to se trenira svakog dana, to su mečevi koji me drže pod pritiskom", rekao je mladi Siner u intervjuu za Korijere delo Sera.

Suprotno ostalim učesnicima zadnjeg ATP turnira u godini, ovaj 22-godišnjak imaće pomoć domaće publike na takmičenju koje traje do 19. novembra.  

"San svakog igrača je da igra ATP Finale. Najboljih osam u godini, u Torinu. To mi je bio cilj od početka sezone, rano sam uspeo da obezbedim plasman. Srećan sam, to je potvrda da radim dobro i da sam već stabilan na visokom nivou. Moramo da razumemo koliko nam treba turnira da bismo se kvalifikovali. Igrati u Torinu mi mnogo znači jer volim taj osećaj da igram pred domaćom publikom. To je nov mentalitet i nešto što me motiviše. Volim kad su ljudi na mojoj strani, zato želim dobar rezultat u Torinu", iskren je Italijan, kojem je išlo dobro ove sezone.