Novak Djoković

Endi Marej nahvalio Đokovića: Novaka nema ko da zaustavi, vladaće svetskim tenisom godinama

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.09.2023 10:25
Endi Marej nahvalio Đokovića: Novaka nema ko da zaustavi, vladaće svetskim tenisom godinama AP Photo/Mary Altaffer

Trenutno nema nijedan igrač koji može u kontinuitetu da se suprostavi Novaku Đokoviću i ukoliko se ne pojavi neko ko će iskočiti, srpski teniser će još dugo vladati svetskim tenisom, smatra Endi Marej.

Iskusni Škot koji je sa Noletom godinama vodio velike bitke, naglšava da osim Karlosa Alkaraza, u ovom trenutku nema tenisera koji ima potencijal da trajno zaustavi Đokovića.

"Novak je najbolji teniser sveta i to će ostati još dug. Karlos Alkaraz jeste vrhunski igrač, ima ogroman potencijal, ali u ovom trenutku nije dorastao Đokoviću. Uz to, ne postoji nijedan drugi teniser koji je trajna opasnost za njega", rekao je Britanac i nastavio:

"Videćemo kako će to izgledati sledeće sezone. Sve zavisi od toga hoće li neko od mlađih igača podići nivo igre. Ukoliko se to ne dogodi, Novak će biti nezaustavljiv".

Dvostrki olimpijski šampion je napunio 38 godina, imao je nekoliko operacija i ugrađen mu je veštački kuk, ali i dalje ne misli da završi karijeru.

Šta više, uveren je da će sa Dejvis kup reprezentacijom Velike Britanije osvojiti ovo takmičenje.

"Ne vidim razlog zašto ne bih verovao u to. Imamo kvalitet za to i zaista mislim da će Velika Britanija trijumfuvati u Dejvis kupu", poručio je Marej.