Novak Djoković

Srbiji "otvoren put" do polufinala Dejvis kupa: Britanci ostali bez Mareja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.11.2023 18:15
Srbiji "otvoren put" do polufinala Dejvis kupa: Britanci ostali bez Mareja Tanjug/AP Photo/Fabrizio Corradetti/LaPresse

Britanski teniser Endi Mari neće igrati na predstojećem Dejvisu kupu zbog povrede. Kako navodi "Tajms", 42. igrač ATP liste povredio je desno rame ove nedelje i moraće da propusti četvrtfinale Dejvis kupa sa Srbijom, koje je na programu naredne nedelje - 23. novembra u Malagi.

"Zadobio sam manju povredu ramena, što znači da neću moći da učestvujem na Dejvis kupu. Razočaran sam što neću biti deo tima, ali moj fokus je sada na oporavku i spremanju za sledeću sezonu", rekao je Mari.

Ovo je još jedan hendikep za Britance u Dejvis kupu, pošto se nedavno povukao i Danijel Evans zbog problema sa listom, a na raspolaganju u singlu, ostali su im samo Kameron Nori, 18. igrač sveta i Džek Drejper (61).

Sa druge strane, u dublu su i dalje jaki, obzirom da u svojim redovima imaju 3. i 12. igrača sveta u toj konkurenciji - Nila Skupskog i Džoa Solsberija.

Podsetimo, Britanija će u četvrtfinalu igrati protiv Srbije. A, pobednik tog duela ide na boljeg iz susreta Italije i Holandije. Završni turnir Dejvis kupa na programu je od 21. do 26. novembra. 

Srbija bi trebala da bude u najjačem sastavu u odlučujućim bitkama. Podsetimo, jedinu "salataru" osvojili smo 2010. godine.