Vesti iz odbojke

Kuba prati u stopu Srbiju: Nova pobeda direktnog takmaca "orlova" u trci za OI 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.06.2024 18:39
odbojkaški reprezentativac Kube, koja je bila bolja od Bugarske u Ligi nacija Guliver/Pedro Teixeira Fotoarena
odbojkaški reprezentativac Kube, koja je bila bolja od Bugarske u Ligi nacija

Odbojkaška reprezentacija Kube izgubila je derbi sa Srbijom i pokvarila svoj položaj u odnosu na "orlove" u njihovoj trci za preostalu olimpijsku vizu, ali gleda da iskoristi svaku priliku da skupi dovoljno FIVB bodova za eventualno preticanje naše ekipe kada se bude podvlačila crta i određivao preostali učesnik takmičenja u Parizu.

Tako je danas, bez problema, savladala slabiju Bugarsku u Ligi nacija, kao izraziti favorit slavivši u tri seta - (25:18, 25:20, 25:18). Da nije bila maksimalna to bi išlo u prilog izabranicima selektora Igora Kolakovića, ovako neizvesnost još traje. 

 

 

Zbog toga što je takav trijumf Kubancima doneo šest bodova i zadržao je na poziciji tik iza Aleksandra Atanasijevića i ostalih srpskih odbojkaša, sa stinim zaostatkom u odnosu na direktnog takmaca sa Balkana - 251,68 / 256,50 bodova. 

Što je tako najveće zasluge idu Sančezu, zbog njegovih 13 poena, Lopezu (10), Simonu, Jantu (po 9) i Konsepsion (7), dok je Bugarima bio nedovoljan raspoloženi Antov i njegovih 12 poena.

Do kraja trećeg vikenda Lige nacija Kuba će igrati još protiv Poljske. Srbija večeras protiv Turske, a posle s Poljskom i domaćinom turnira Slovenijom, s velikom željom i jasnim ciljem da se vrati na Igre.