Vesti iz odbojke

Srbija okrenula Kubu: Olimpijska viza je nadohvat ruke

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.06.2024 18:51
Odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je Kubu u Ligi nacija. MN Press
Odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je Kubu u Ligi nacija.

Kakav meč naših odbojkaša! Malo ko je verovao da će posle 2:0 u setovima, vrlo slabe igre, servisa koji jednostavno ne sluša, ali i nedostatka sreće, Srbija uspeti da preokrene rezultat i sa 3:2 u setovima (22:25, 21:25, 25:16,25:20, 15:12) trijumfuje nad direktnim protivnikom u borbi za Olimpijsku vizu, Kubom.

Naš nacionalni tim je sadana pragu prestonice Francuske, a jedino što bi moglo da osujeti planove Igora Kolakovića je nekakvo iznenađenje rivala do kraja Lige nacija u Ljubljani. 

Srbiju su do pobede nosili sjajni Dražen Luburić sa 21 poenom, Miran Kujundžić sa 15 i Ivović sa odličnom rolom sa klupe, pošto je zamenio ne toliko aktivnog Uroša Kovačevića sa devet poena. Kod Kube kapiten Lopes zabeležio je 21 poen, a Jant 16.

MN Press

Odbojkaška reprezentacija Srbije

Nije sve počelo bajno. Bilo je vidno da je protivnik bolje ušao u meč po seriji od 4:0. Iako su se naši obojkaši ubrzo vratili u igru, osetno je bilo da će biti problema, što se i pokazalo gubitkom drugog seta. 

Servis nije služio ni u drugom, a kao da je zgažena kočnica i u napadu, tako da smo praktično videli preslikan ishod. 

Ipak, dešava se promena. U tom trećem setu smo vrlo ubedljivo dobili sa osam poena prednosti, koju smo stekli i sredinom seta. U četvrtom se osetio elan iz prethodnog. Dobra prednost od 21:18 je neđto što smo uspeli samouvereno da sačuvamo pred ulazak u odlučujuću rundu. 

U petom i poslednjm, sjajni Dražen Luburić nije posustajao u napadui. Posle uvodnih 4:1, Kubanci se vraćaju i od tada smo se smenjivali na servisu, dok Kubancima koncentracija prvima nije opala, što nam je donelo pobedu u zlata vrednoj utakmici.  

Srbija naredni meč u Ljubljani igra u petak protiv Turske, a Kubanci već u četvrtak izlaze na megdan domaćinu Sloveniji.