Vesti iz odbojke

Kuba melje, a to nije dobro za Srbiju: Olimpijske igre su sve dalje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.05.2024 15:01
Srpski odbojkaški tim MN Press
Srpski odbojkaški tim

Imala je Srbija dovoljno vremena da se pripremi za Ligu nacija i da najbitnije takmičenje dočeka spremna. Najbutnije iz razloga jer je upravo Liga nacija poslednja prilika za tim Igora Kolakovića da ase domogne posle godina posta Olimpijskih igara u Parizu.

Ali…

Kako stvari stoje posle nepotpunog prvog vikenda Lige nacije, teško da ćemo srpski muški odbojkaški tim gledati u Francuskoj predstojećeg leta.

Naime, iako su "orlovi" na početku turnira pobedili Iran, jednog od konkurenata, usledili su ubedljiv poraz od Japana i neuspeh u duelu sa Brazilom u Rio de Žaneiru. Bodovi protiv Nemaca u večerašnjem duelu su imperativ, jer Kolakovićev tim praktično nema više prava na greške.

S druge strane, Kuba koja je, sudeći po svemu, glavni konkurent Srbiji u borbi za što bolji plasman na FIVB rang listi (jedinoj merodavnoj za konačan plasman na OI) igra sjajnu odbojku i beleži veoma važne pobede. Kuba je pobedila Brazil, potom i Nemačku, zatim je izgubila od Japana, ali se u današnjoj utakmici sa Iranom vratila na pobednički kolosek i trenutno sa skorom 3:1 zauzima drugo mesto ispred sjajne Slovenije, koja ima maksimalan učinak u četiri odigrana kola.

Dakle, Slovenija, Argentina i Kuba su ispred Srbije na FIVB rang-listi ili ukoliko srpski tim namerava da napreduje moraće nešto drastično da učini u svojoj igri i da počne da beleži preko potrebne trijumfe. U suprotnom ni na predstojećim Olimpijskim igrama nećemo gledati šampione iz Sidneja 2000, a to će svakako predstavljati ozbiljan udarac za srpsku odbojku.

 

FIVB/Printscreen

 

 

Igor Kolaković je doveden kako bi uspeo u tom cilju, ali posle loših kvalifikacije, čini se, pred njim je još jedan neuspešan turnir. Prilika za popravni posle ovog neće biti…