Vesti iz odbojke

Da stalno ovako igramo: Pobeda nad Holandijom vratila srpske odbojkaše u igru za OI 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.06.2024 08:00
Igor Kolaković, selektor odbojkaške ekipe Srbije, zadovoljan bodovima uzetim protiv Holandije Guliver
Igor Kolaković, selektor odbojkaške ekipe Srbije, zadovoljan bodovima uzetim protiv Holandije

Ubedljiva pobeda nad Holandijom, u tri seta, nije donela najboljoj muškoj odbojkaškoj reprezentaciji Srbije plasman na Olimpijske igre u Parizu ovog leta, jer ima još vremena do odlučujućeg preseka FIVB liste ovog meseca i raspodele preostalih viza za Pariz, ali ju je sinoćnji trijumf vratio u život, pa sada zaostaje pet a ne 23 boda za Kubom, na 9. mestu.

Sasvim dovoljno za drugačije, optimističnije tonove u taboru "orlova", pred nastavak drugog turnira Lige nacija u kanadskoj Otavi, pa je tako selektor Igor Kolaković imao dovoljno povoda i razloga da ishvali svoje izabranike. I obrnuto, u slučaju slabih igara i rezultata na prethodnom turniru istog takmičenja. 

"Imali smo tešku nedelju, s obzirom na bolest Kapura i virus koji je zahvatio Nedeljkovića i Ivovića. Bilo je neizvesno kako ćemo i šta ćemo da radimo u organizaciji igre. Međutim, mladi Ristić se jako dobro snašao i drago mi je zbog njega, i zbog reprezentacije. Odigrali smo dobar meč, servis nam je bio ubojit – videli smo u završnici da smo zahvaljujući servisu Perića došli do mogućnosti da slavimo maksimalnim rezultatom. Drago mi je što su igrači sa klupe dali doprinos,ne samo igrom već i atmosferom koja je ličila na ono što ova reprezentacija treba da ima stalno", poručuje izdaleka naš strateg. 

 

 

I, na poslednjoj utakmici odlični, Pavle Perić nije mogao da ne iskaže zadovoljstvo i nadu uoči novih, važnih borbi. 

"Svi u timu su igrali dobro. Trenirali smo prošle sedmice na pravi način, zahvaljujući tome smo postali bolji. Mogu samo da čestitam timu na ovoj pobedi, jer sad ponovo imamo šansu da se kvalifikujemo na Olimpijske igre ... Tokom prvog turnira nismo igrali dobro, izgubili smo tri utakmice. Mečprotiv Nemačke je bio loš za nas mentalno. Ali vratili smo se, sad smo jači i nadamo se da ćemo igrati bolje, da ćemo pobeđivati i da ćemo ići na Olimpijske igre. Moram da zahvalim svim srpskim navijačima koji su došli da nas podrže, ovo nam je izuzetno važno", kaže srpski odbojkaš.

Srbija će se do kraja turnira u Otavi, sastati još sa Sjedinjenim Američkim Državama (8. jun), Argentinom dan kasnije, te domaćinom Kanade 10. juna (sve po srednjeevropskom vremenu). U Kanadi još igraju Italija, Francuska i Kuba.

Srpski odbojkaši još od OI u Londonu 2012, nisu učestvovali na najvećem planetarnom skupu sportista i zato im je veoma važno da se priključe našim odbojkašicama na takmičenju u Parizu,