Vesti iz odbojke

Odbojkaši Srbije moraju da "kidišu" na svaki poen protiv moćne Poljske: Kolaković očekuje da ekipa zaboravi na umor

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.06.2024 12:03
odbojkaši i selektor Srbije motivisani za sudar s Poljacima MN Press
odbojkaši i selektor Srbije motivisani za sudar s Poljacima

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije sinoć je savladala Tursku na turniru trećeg vikenda Lige nacija i s novih 3,58 poena zadržala plasman ispred Kube na rang listi FIVB, čiji će predstojeći presek odrediti vlasnika preostale vize za Olimpijske igre u Parizu ovog leta. 

Osam bodova viška u odnosu na jedinog konkurenta u toj tesnoj borbi nije malo, ali nije ni dovoljno za opuštanje, jer se sve računa u konačnom zbiru. Protiv Turske su "orlovi", recimo, krenuli iz minusa, da bi na kraju ipak slavili. 

"Početak nam je bio slab. Mislim – slab… Oni su nas pritisnuli servisom i agresivnošću, ali i mi smo odgovorili na isti način, bio je kvalitetan i težak meč. Očekivali smo to, najavili smo, iako Turska ima samo jednu pobedu u Ligi nacija, bili su spremni da nam pomrse računicu.. Jesu je malo pokvarili prvim setom, ali mi smo istrajali, više smo pobedili energijom nego kvalitetnom igrom", iskren je selektor Igor Kolaković.

Danss protiv Poljske, u Sloveniji, ne sme da bude ni sekunda opuštanja i prepuštanja jer je rival jedan moćan tim. Ono što smo mi nekada bili u svetu muške odbojke. 

"Poljska je apsolutni favorit, mnogo su svežiji, non-stop menjaju sastav jer imaju širok sastav i mnogo kvalitetnih igrača. Očekujem borbu, moramo da se borimo za svaki poen, pa možda i za pobedu, ali suština je da imamo stvari u svojim rukama i da želimo da odemo na OI. Bićemo iscrpljeni, ali i momci će zaboraviti umor, izaći ćemo im na crtu, kao i mnogim drugima", uverava crnogorski stručnjak pred sučeljavanje sa legendom sprke odbojke a sada poljskim strategom Nikolog Grbićem. 

Poslednji meč Srbija igra zadnjeg dana ove nedelje, od 20.30, sa Slovenijom.