Vesti iz košarke

Medalja? Što da ne, ali ne treba da se zalećemo: Dušan Ristić ne žuri s prognozama pred prvi meč Srbije na Mundobasketu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.08.2023 15:58
Medalja? Što da ne, ali ne treba da se zalećemo: Dušan Ristić ne žuri s prognozama pred prvi meč Srbije na Mundobasketu MN Press

Najbolji košarkaši Srbije sutra, protiv Kine (14.00) počinju učešće na Svetskom prvenstvu, a Dušan Ristić ne želi da se razmeće velikim rečima i obećanjima pred duela sa ekipom Aleksandra Đorđevića, Južnog Sudana i Portorika. 

Mada je selektor Svetislav Pešić, posle puno (ne)očekivanih otkaza na takmičenje u Japanu, Indoneziji i Filipinima poveo sastav bitno drugačiji od planiranog, naša javnost tradicionalno zahteva ili želi medalju od "orlova".

"Medalja? Što da ne, to je cilj. Ali ne treba da se zalećemo. Fokus je na grupi i da nastavimo sa uigravanjem, jer imamo prostora za napredak. Nadamo se da ćemo rasti i tempirati formu da bude najbolja kad bude najbitnije", današnje su reči prvotimca Tenerifa.

Srpski centar nestrpljivo čeka prvo podbacivanje lopte protiv selekcije koju je sa saigračima dobio u kontrolnom meču, na turniru u jednoj od najmnogoljudnijih država sveta, malo pre puta u bazu "orlova" u Manili. Što iz ličnih razloga, što zbog timske motivacije. 

"Nemam tremu. Više je to uzbuđenje zbog igranja na Svetskom prvenstvu. To je vrhunac karijere jednog igrača. Jedva čekam da počne... Svi smo radili vredno i odradili smo sjajan posao otkako smo ovde u Manili. Uslovi su fenomenalni. Maksimalno smo trenirali, spremni čekamo meč. Pozitivni smo, svi su fokusirani na svoje uloge i podređeni timskom uspehu. To je najvažnije - poručio je centar Srbije.