Vesti iz košarke

Đorđević o susretu sa Srbijom: Čast je da zakoračim na teren i budem trener Kine protiv moje domovine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.08.2023 16:21
Đorđević o susretu sa Srbijom: Čast je da zakoračim na teren i budem trener Kine protiv moje domovine MN Press

Selektor košarkaške reprezentacije Kine Aleksandar Đorđević govorio je na konferenciji za medije uoči početka Svetskog prvenstva, koji će se održati od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinama, Indoneziji i Japanu.

Nekadašnji selektor Srbije, osvrnuo se na borbe sa "orlovima" u grupi, gde se nalaze još i Južni Sudan i Portoriko. A, govorio je i o gostoprimstvu Filipina, kao i o ostalim rivalima u prvoj fazi takmičenja.

Prvo, o susretu sa Srbijom, koja je na programu u subotu od 14 časova po našem vremenu.

"Za mene je čast da zakoračim na teren i budem trener Kine protiv moje domovine. Biće mnogo emocija, a kako volim da kažem - emocije su često naši neprijatelji - i to moram da prebrodim. Veoma težak protivnik, jedan od najtežih na turniru. Sjajni igrači, iskusni, već smo igrali protiv njih pre nekoliko dana. Znamo gde moramo da budemo bolji i pokušaćemo", rekao je selektor Kine.

Nekadašnji selektor Srbije se potom zahvalio na gostoprimstvu domaćina.

"Osećamo se dobrodošlima ovde na Filipinima. Želim da im se zahvalim na tome, na toploj dobrodošlici. Za nas je ovo velika čast i tako se ponašamo prema ovom takmičenju".

Zahvalio se zatim Savezu Kine, kao i predsedniku Jao Mingu.

"Od prvog dana ovi momci, na čelu sa kapitenom, su me lepo prihvatili i ne mogu da kažem koliko sam zahvalan, što njima, što Jao Mingu i Savezu Kine. To osećam sve vreme. Naporno treniraju, profesionalni su, rade ono što najbolje znaju i želimo da izvučemo maksimum iz toga".

O rivalima u grupi...

"Južni Sudan dolazi sa dobrim timom, nisu slučajno ovde. Ali, prvo igramo protiv Srbije. Po mom mišljenju, oni su jedni od kandidata za medalju. Portoriko je uvek težak rival. To su tri tima protiv kojih moramo da igramo, ali moraju i oni protiv nas. Više smo fokusirani na nas i na to kako ćemo se prikaza", zaključio je Aleksandar Đorđević.