Vesti iz košarke

Đorđevićeva Kina upisala prvu pobedu na Mundobasketu i zadržala nadu o plasmanu na Olimpijske igre

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.08.2023 12:28
Đorđevićeva Kina upisala prvu pobedu na Mundobasketu i zadržala nadu o plasmanu na Olimpijske igre MN Press

Košarkaši Kine upisali su prvu pobedu na Svetskom prvenstvu. Selekcija Saše Đorđevića savladala je Angolu 86:73 (27:24, 18:21, 14:24, 17:14) u sklopu grupe M razigravanja od 17. do 32. mesta.

Afrička reprezentacija bolje je otvorila utakmicu. Dvocifrenu prednost stekla je posle 7-8 minuta, da bi Kina u režiji Hua i Andresona uhvatila priključak u finišu uvodne četvrtine (27:24). Izjednačenu utakmicu, uz nešto veću inicijativu Kine, gledali smo do sredine treće deonice, kada je selekcija Saše Đorđevića na krilima druge petorke, napravila preokret i povela 74:59.

 

 

Kao i protiv Srbije, usledio je pad u igri Kine u finišu poslednje četvrtine. Centarski tandem Angole, predvođen Sousom i Fernadnom, uz odličnu rolu plejmejkera Dundaa, počeo je da se upisuje na semafor. Ali je bilo prekasno za nešto više. Kina je u poslednja dva minuta ušla sa 14 poena prednosti, što je na kraju bilo dovoljno da se zadrži suficit, kao i nada o plasmanu na Olimpijske igre.

Podsetimo, najbolje plasirana azijska i afrička selekcija naći će svoje mesto u Parizu naredne godine, a sve reprezentacije sa ta dva kontinenta nastupaju u razigavanju.

Mundobasket, grupa M, razigravanje od 17-32 mesta.

Angola - Kina 76:83

Južni Sudan - Filipini 14:00

 

Standings provided by Sofascore