Vesti iz košarke

Neće biti lako protiv neporažene Nemačke u finalu: Šruder "glava zmije", braća Vagner stubovi u reketu

komentari (0)

Izvor: Tanjug

10.09.2023 12:00
Neće biti lako protiv neporažene Nemačke u finalu: Šruder "glava zmije", braća Vagner stubovi u reketu Tanjug/AP Photo/Aaron Favila

Košarkaši Srbije igraće danas od 14.40 časova sa Nemačkom u finalu Svetskog prvenstva. Nemci su jedina ekipa na prvenstvu koja je neporažena. Ostvarili su sedam pobeda iz isto toliko utakmica. U prvoj rundi su pobeđivali Japan, Australiju i Finsku, a potom u drugoj Gruziju i Sloveniju.

U četvrtfinalu, tim Gordona Herberta izbacio je Letoniju posle neizvesne završnice, a u polufinalu su bili bolji od Sjedinjenih Američkih Država. Kada je statistika u pitanju, u dve od tri kolone prednjači Denis Šruder. Prosečno postiže 17,9 poena i 6,7 asistencija. U skoku, Frenc Vagner je u vrhu sa 6,3 po utakmici. Pored Denisa Šrudera, u napadu prednjače braća Vagner, Franc i Moric, Danijel Tajs i Andreas Obst.

Franc Vagner je zbog povrede propustio prvu fazu i uvodnu utakmicu druge, a na tri meča u nastavku u proseku ubacuje 16 poena. Imao je Šruder loše izdanje protiv Letonije kada je iz igre šutirao četiri od 26, i bez obzira na to, on je lider svoje ekipe. Iz drugog plana, sjajno prvenstvo ima Andreas Obst koji je statistički jedan od najboljih igrača ovog tima. Ima procenat za tri poena 45,7 odsto, uz šut 16 od 35.

Nemačka na ovom prvenstvu ima veliku prednost u reketu. Pored braće Vagner, svoje minute koriste Danijel Tajs, Johanes Timan i Johanes Fohman. Isak Bonga će svakako igrati odbranu na krilnim košarkašima reprezentacije Srbije, a primarni cilj srpskog tima će svakako biti da se sačuva Franc Vagner.