Vesti iz košarke

Odličan posao iza nas, još važniji ispred: Bogdanović i Dobrić zadovoljni dosadašnjim pripremama za Mundobasket

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.08.2023 19:04
Odličan posao iza nas, još važniji ispred: Bogdanović i Dobrić zadovoljni dosadašnjim pripremama za Mundobasket MN Press

Seniorska košarkaška reprezentacija Srbije sinoć je "raznela" Portoriko, na oproštaju od domaćih navijača pred Svetsko prvenstvo u Japanu, Indoneziji i Filipinima (25. avgust - 10. septembar), a već danas je selektor Svetislav Pešić kandidate za učešće na Mundobasketu odveo u Kinu, gde će "orlovi" sa domaćom selekcijom i Brazilom odigrati zadnje pripremne mečeve za planetarno takmičenje.

Sa strane deluje da su atmosfera i ambicije ekipe na mestu, iako su mnogi planirani nosioci igre, pa i njihove alternative, izračunali da ne mogu ili im se "ne siplati" da nastupaju za državni tim tokom predolimpijskog leta.

"Zadovoljan sam da je sve proteklo bez puno povreda, da imamo snage i energije, kao i da ide sve po planu... Kao i uvek, lepo je biti sa ekipom i predstavljati našu zemlju. Uigravamo se i dalje, dve utakmcie nas čekaju u Kini pa sledi put u Manilu", rekao je kapiten Bogdan Bogdanović i član Atlante pred odlazak na Daleki istok. 

I Ognjen Dobrić zadovoljno trlja ruke zbog dosadašnjeg razvoja situacije, računajući i polovičan učinak na Akropolis kupu u Atini, gde su Srbi pobedili Grčku a izgubili od Italije. 

"Mislim da smo odradili odličan posao u ovom delu priprema. Ostao je još taj pripremni turnir u Kini, pre prvenstva. Nadam se da će i to proći u redu, pre svega da ostanemo zdravi i svi na broju i da kroz te utakmice i treninge budemo što bolji, jer cilj nam je da budemo najbolji na tom prvenstvu. I da probamo da igramo najbolje što možemo i ostvarimo što bolji rezultat", mišljenje je igrač Virtusa. 

Ostale su još dve provere pred šampionat sveta, mečevi sa Kinom i Brazilom, posle čega slede utakmice grupne faze SP, protiv Kine, Južnog Sudana i Portorika. 

"Iskreno, nismo se toliko fokusirali na protivnike. Više gledamo kako mi da napredujemo kroz te utakmice i da popravimo neke stvari koje su nam pravile probleme. To je pripremni turnir, rezultat možda i nije toliko bitan. Naravno, svi bi voleli da pobede, ali i da se desi poraz, to nije toliko bitno, koliko je važno da kroz te utakmice izađemo bolji i da na prvenstvu budemo najbolji", smatra Dobrić.

Prema njegovim rečima, neki od segmenata igre srpskog tima su već sada zategnuti. 

"Mislim da je ekipa izuzetno fizički dobro spremna, poletna je, mlada. Igramo lepu, atraktivnu košarku, mislim da nas to krasi i to je trenutnmo najbitnije. To nam je baza na kojoj gradimo. Možemo da popravimo mnogo stvari kao što su neke situacije u odbrani, tajminzi u napadu i još neke košarkaške sitnice. Sve u svemu, mislim da imamo dobru bazu, imamo za šta da se uhvatimo. Do prvenstva, to će izgledati sigurno još bolje", zaključio je Dobrić.