Evroliga

Jan Veseli zna šta želi: Došao sam u Barselonu da osvojim Evroligu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.02.2023 14:14
Jan Veseli zna šta želi: Došao sam u Barselonu da osvojim Evroligu MN Press

Košarkaš Barselone, Jan Veseli, dao je intervju za španski "As" u kome je otkrio zašto je nakon osam godina provedenih u Fenerbahčeu pojačao upravo katalonski klub.

Dok je igrao za tim iz Istanbula, uspeo je da osvoji jedan trofej Evrolige 2017. godine, a dve sezone kasnije, bio je i MVP tog takmičenja.

Ipak, kako je od odlaska Željka Obradovića iz Fenerbahčea taj tim promenio tri trenera (Igor Kokoškov, Aleksandar Đorđević i Dimitris Itudis) i nikako nije uspevao da se održi na na vrhu Evrolige, Veseli je prošlog leta rešio da pronađe novi angažman.

"Razlog mog dolaska ovde je jasan, želim da osvojim Evroligu, imamo sjajan tim i verujem da možemo da ispunimo zacrtani cilj", počeo je Čeh.

Za saigrača u Barsloni ima i zemljaka, Tomaša Satoranskog, koji se posle šest godina u NBA ligi vratio na evropsko tlo.

"Znamo se 16 godina. Igranje sa njim je lako, perfektno se znamo i na terenu, poznajemo međusobne vrline i mane i pomažemo jedan drugom na terenu".

 

 

Istakao je i razlike između Barselone i Fenerbahčea.

"Jasno je da je Barsa veći klub, prepoznatiljiviji. Svakako da tome doprinosi fudbalska sekcija, Barselona je poznata u celom svetu, praktično je jedan ogroman brend".

Osvrnuo se i na aktuelnu evroligašku sezonu, koja je možda i najneizsvenija ikad.

"Odigrali smo već 25 utakmica i ništa nije poznato još uvek. Svi smo veoma blizu na tabeli, to je lepota takmičenja, svaka utakmica je bitna i u svakoj moraš da daš 100 posto da bi došao do pobede", završio je Jan.