Evroliga

Olimpijakos slavio u Barseloni: Odlična partija Filipa Petruševa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.04.2024 23:15
Košarkaš Olimpijakosa, Filip Petrušev na utakmici protiv Barselone Profimedia
Košarkaš Olimpijakosa, Filip Petrušev na utakmici protiv Barselone

Košarkaši Olimpijakosa su slavili protiv Barselone u prvoj utakmici četvrtfinalne serije Evrolige 77:75 (19:18, 25:17, 17:19, 16:21). 

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Najdžel Vilijams Gos sa 15 poena, dok je Ajzeja Kenana dodao 14, a Filip Petrušev 12. Sa druge strane su se istakli Džabari Parker i Vili Ernangomeez sa po 13 poena, dok je 11 ubacio Aleksa Abrines.

Iako su gosti nešto bolje otvorili meč, Katalonci su uspeli da se brzo oporave i četvrtinu na kraju završe sa samo poenom zaostatka. Domaćin je u drugom delu igre stigao i do prve prednosti na meču (25:23), ali je onda usledila serija poena grčke ekipe. U tom periodu je najbolji bio Petrušev koji je za sedam minuta u drugoj deonici postigao 12 poena, a njegova ekipa je na poluvreme otišla sa devet poena prednosti. 

 

 

Izabranici Jorgosa Barcokasa su većim delom trećeg perioda imali dvocifrenu prednost, ali je španski klub uspeo da veže nekoliko dobrih poseda na obe strane u završnici četvrtine i u odlučujućih 10 minuta uđe sa -7.

Barselona je u poslednjoj deonici nekoliko puta prilazila na dva ili tri poena razlike, ali je svaki njihov napad Olimpijakos uspešno odbijao i na kraju stigao do brejka u prvoj utakmici četvrtfinalne serije.

Plej-of Evrolige, četvrtfinale (prvi mečevi)

utorak

Panatinaikos - Makabi 87:91
Real Madrid - Baskonija 90:74

sreda

Monako - Fenerbahče 91:95
Barselona - Olimpijakos 75:77

 

Cup tree provided by Sofascore