Vesti iz košarke

Real, Barselona, Baskonija i Fenerbahče: To su timovi koje Bogdan Bogdanović vidi u Berlinu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.03.2024 12:54
Bogdan Bogdanović u dresu Atlante Tanjug/AP Photo/Matthew Hinton/David Zalubowski
Bogdan Bogdanović u dresu Atlante

Ostala su da se odigraju još tri kola košarkaške Evrolige, neki timovi potput Real Madrida, Panatinaikosa, Monaka i Barselone, su i matematički obezbedili prolaz u Top 8, neki drugi se tek bore za tu vizu, a oni treći, među kojima je i Partizan, imaju želju da takmičenje završe među prvih deset i zaigraju plej-in.

Svima njima krajnji cilj da se nađu na završnom turniru koji se od 24. do 16. maja održava u nemačkom Berlinu, a to će za mnoge biti nemoguća misija.

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović je iz daleke Amerike, gde je u noći između srede i četvrtka dao 16 poena za Atlantu, prognozirao ko će biti četiri tima koja će se boriti za evropsku krunu, a po njegovom izboru to su tri ekipe iz Španije i jedna iz Turske.

 

 

"Na Fajnal For idu Real Madrid, Barselona, Feberbačhe i…. Pa, reći ću Baskonija", poručio je Bogdanović, koji je pre nekoliko dana istakao da Partizan treba još da podigne nivo igre da bi bio u Berlinu.

Zanimljiv izbor, tim pre što Baskonija trenutno zauzima deveto mesto na tabeli sa dve pobede više od Partizana, Olimpije, Efesa i Valensije, pa i dalje nije siguran putnik u plej-in.

Od ove godine, podsećanja radi, put do završnog turnira nešto je drugačiji nego ranijih sezona, te će prvih šest ekipa regularnog dela prvenstva direktno obezbediti plasman u Top 8, a sedmi i osmi će igrati meč između sebe i pobednik tog susreta će biti sedmi.

Poslednji putnik u Berlin će biti poznat nakon novog susreta u kojem će se sastati poraženi iz gorepomenutog meča i pobednik utakmice između devetoplasiranog i desetoplasiranog tima iz ligaškog dela sezone i ko trijumfuje u to meču ide na F4.