Vesti iz košarke

Kukoč i Rađa bili na pragu prelaska u Partizan: Toni priznao - hteo sam u Beograd!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.03.2024 16:35
Toni Kukoč i Dino Rađa MN Press
Toni Kukoč i Dino Rađa

Slavni hrvatski košarkaši Dino Rađa i Toni Kukoč bili su gosti Partizana u Areni tokom evroligaške utakmice sa Olimpijakosom, gde su sjajno dočekani sa tribina. Iako se veći deo publike nije ni rodio kada su velikani jugoslovenske harali Evropom, Rađa i Kukoč pobrali su brojne aplauze u Areni. 

Tokom boravka u Beogradu legendarni dvojac nekadašnje Jugoplastike, imali su prilike da razgovaraju sa novinarima i brojnim ljubiteljima košarke, a Kukoč je intervjuu za "Sportski žurnal" otkrio i da je svojevremeno bio velika želja Partizana, gde je u "paketu" trebao da pređe sa Rađom.

"Mogao sam da budem igrač Partizana. Tačnije, mogli smo Dino Rađa i ja da budemo igrači Partizana. Moglo je da se desi, ali nije", rekao je Kukoč i nastavio:

"Ne znam koliko je to zaista tajna. Dok smo Rađa i ja bili u Puli na pripremama reprezentacije došao nam je Dragan Kićanović i predložio da pređemo u Partizan. Kića je tada bio direktor kluba, a nas dvojica igrači Jugoplastike koja nam još nije nudila ugovor. 

Lepo nas je nagovarao, rekao da je sve pripremljeno, da će sve biti brzo završeno. Onda smo nas dvojica zvali kućama i rekli roditeljima da imamo ponude za prelazak u Partizan. Ja sam rekao da hoću da idem"

A, onda se dogodio interesantan obrt.

"Onda su naši roditelji zvali ljude iz Jugoplastike, a oni čim su čuli šta se dešava zvali su nas i rekli da se vratimo u sobu, zaključamo i da ne izlazimo dok oni ne dođu. Tako smo i uradili. Zaključali smo se u sobi i ostali igrači Jugoplastike", dodao je Kukoč.