Nikola Jokić

Šampionski prsten i dve MVP titule nisu dovoljne: Kukoč iznenadio - Jokić nije najbolji sa ovih prostora

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.03.2024 21:38
Legendarni hrvatski košarkaš Toni Kukoč MN Press
Legendarni hrvatski košarkaš Toni Kukoč

Legendarni hrvatski košarkaš Toni Kukoč boravi ovih dana u Beogradu, gde će tokom vikenda biti prikazan dokumentarac "Magična sedmica", koja govori o njegovom životi i karijeri.

Tom prilikom, trostuki NBA šampion odlučio je i da poseti evroligašku utakmicu Partizana i Olimpijakosa u Beogradu, gde je zajedno sa nekadašnjim saigračem iz Jugoplastike Dinom Rađom, pobrao aplauze navijača, da bi nakon susreta u Areni seo da porazgovara sa srpskim medijima.

U intervjuu za "Sportski žurnal" Kukoč je rekao da je u jednom trenutku karijere mogao da pređe i u Partizan, da bi potom govorio i o Nikoli Jokiću. Srpski centar nezaostavna je tema svih domaćih medija kada se govori o NBA ligi, a prema mišljenju Kukoča, šampionski prsten i dvostruko MVP priznanje nije dovoljno da bi Jokića nazvao najboljim košarkašem sa ovih prostora.

"Možda će biti, ali još nije. Jokić, uprkos statisici, nije na nivou Dina Rađe i Vlade Divca kada govorimo o centarskoj poziciji. Divac je pre 30 godina iznenadio Ameriku načinom vođenja lopte sa svojom visinom. Rađa je mogao da uhvati loptu pod košem i da na drugoj strani odmah poentira. Ko se seća Sabonisa, zna kako je dominirao kao centar. Šteta što su ga Ahilove tetive toliko mučile", rekao je Kukoč i dodao:

"Jokić sa druge strane, nije atleta. Ne trči brzo i ne skače kao američki igrači, ali ima neverovatnu sposobnost da uvuče utakmicu u ritam koji njegmu odgovara. Pogađa, asistira, hvata lopte, sve u svom nekom modu. Kada uvede meč u svoj ritam, on može da radi šta hoće. Definitivno je mnogo napredovao i može još dosta unaprediti svoju igru", dodao je slavni košarkaš Čikago Bulsa.