Vesti iz košarke

Srbija jedan od defanzivno najboljih timova, imamo viče čuvara za Bogdanovića: Đordi Fernandez pažljivo sprema Kanadu za "orlove"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.09.2023 13:28
Srbija jedan od defanzivno najboljih timova, imamo viče čuvara za Bogdanovića: Đordi Fernandez pažljivo sprema Kanadu za "orlove" Guliver

Reprezentacija Kanade ulazi kao manje ili veći favorit u polufinalni duel sa Srbijom, na Svetskom prvenstvu za košarkaše, ali to ne znači da u toj ekipi ne cene "orlove" i ne misle da će morati da budu maksimalni ako žele da ostanu u borbi za titulu na takmičenju u Japanu, Indoneziji i Filipinima (8. septembar, 10.45).

Tako, recimo, selektor Đordi Fernandez vrlo pohvalno misli o kolegi Svetislavu Pešiću i njegovim izabranicima. 

"Jedan su od najboljih defanzivnih timova, teraju protivnika na dosta izgubljenih lopti, nakon čega igraju dobro u tranziciji. Moramo da se pripremimo na to, na fizičku igru", kazao je.

Medije je posebno zanimalo kako vidi igru Bogdana Bogdanovića, kapitena i najboljeg poentera sigurnog učesnika Olimpijhskih igara u Parizu 2024. godine. 

"Veoma dobar šuter, uopšteno košarkaš. Može da igra pik-en-rol, zatim da poentira na različite načine, veoma aktivan, biće to težak zadatak, ali kao što sam rekao i pre - imamo momke koji mogu da ga čuvaju, ne jednog, nego više njih. Branićemo ga kao tim, znamo da je Srbija veoma dobar tim i biće to odličan izazov za nas", rekao je Fernandes.

Naš selektor primetio je da se Kanada bolje prilagodila na FIBA pravila od Sjedinjenih Američkih Država.

"To je samo mišljenje i zaista ga cenim. Takođe mislim da je SAD jako dobra ekipa, srećan sam kako su moji igrači zaigrali, realno, potpuno novi stil košarke. Prilagođavamo se pravilima, stilu, turniru. Veoma sam srećan kako tim raste iz utakmice u utakmicu". 

Slovenija se žalila na suđenje u porazu od Kanade, a španskog stručnjaka ne zanima ako se na isto odluči i Srbija posle sutrašnje utakmice. 

"Ne znam šta će uraditi (Srbija) i ne zanima me. Ako se budu žalili, neka se žale, mi moramo da igramo našu igru. Moramo da ostanemo smireni i da kontrolišemo samo što je do nas. Protiv Slovenije smo uradili sjajan posao defanzivno kao tim, a Dilon (Bruks) je priredio odbrambenu kliniku koja bi trebalo da bude u muzeju FIBA u nekom trenutku".

Novinare je zanimalo i da li Srbiju vidi kao potencijalno najtežu prepreku na Mundobasketu 2023. 

"Da, očekujem, pošto je polufinale Svetskog prvenstva. Vođeni su od strane sjajnog trenera, grupa su momaka koja igra zajedno, imaju više FIBA iskustva od nas. To će biti dobar izazov za moj tim i radujemo mu se", zaključio je Fernandez.