Vesti iz košarke

Vicešampion planete iz Argentine oduševljen "orlovima" i Pešićem: Srbija će biti prvak

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.09.2023 12:31
Vicešampion planete iz Argentine oduševljen "orlovima" i Pešićem: Srbija će biti prvak FIBA

Bivši selektor košarkaša Argentine Serhio Hernandez, u intervjuu za sajt Svetske košarkaške federacije (FIBA), rekao je da je Srbija njegov favorit za osvajanje zlata na Mundobasketu.

"Mislim da će Srbija osvojiti zlato. Igraju odlično timski i imaju bolju odbranu od svih ostalih timova na prvenstvu. Setite se, Litvanija je Sjedinjenin Američkim Državama dala 110 poena, a Srbiji samo 68. Za mene, Srbija je favorit broj jedan", rekao je Hernander koji je bio selektor Argentine u dva navrata, od 2005. do 2010. i od 20015. do 2019.   

Hernandez se osvrnuo i na rad Svetislava Pešića na klupi "orlova". 

"Srbija je mogla da napravi još jedan kvalitetan tim samo od igrača koji nisu došli na SP, a opet se bori za titulu. Trener Pešić radi fenomenalno. Kad si takmičar, nema veze koliko imaš godina", rekao je on. 

Argentinac smatra da je popularni "Kari" jedan od najboljih trenera u istoriji FIBA košarke.

"Ono što je važno je ono što radiš svaki dan, tvoje rutine, dnevna disciplina. Pešić radi i tokom sezone, u odličnoj je fizičkoj formi, spreman je. Veoma sam srećan zbog njega. Trenerski posao je veoma stresan, ali vidite da svi igrači odlično sarađuju sa njim. Tačno se vidi kad gledate srpski tim da možete da kažete to je Pešićev tim. Odbrana, koncentracuija, lopta se stalno kreće u napadu, odlična selekcija šuta. Za mene, on je jedan od najvećih trenera u istoriji FIBA košarke", zaključio je Hernandez.