Vesti iz košarke

Svet se divi Srbiji: Čestitke stižu sa svih strana, usijale se društvene mreže

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.09.2023 14:26
Svet se divi Srbiji: Čestitke stižu sa svih strana, usijale se društvene mreže Tanjug/AP Photo/Michael Conroy

"Gore" društvene mreže posle pobede Srbije protiv Kanade i plasmana u finale Mundobasketa. Javljaju se mnogi, a među njima legende igre pod obručima, kako iz Srbije tako i iz celog sveta.

Veliko priznanje srpskim reprezentativcima odali su olimpijski šampioni iz Atine čuveni Manu Đinobili i Andres Noćioni.

"Srbija je sjajna kao TIM I to bez Nikole Jokića. Respekt!", napisao je legendarni igrač San Antonija, ali je i pre ove objave "aplaudirao" Bogdanoviću.

 

 

Noćioni smatra da je Pešić sa svojim timom održao košarkašku lekciju Kanadi i njegovom kolegi.

"Kakvu lekciju je Srbija dala Kanadi. Koncept, trčanje, čitanje igre, kontrola lopte, timska odbrana. Školovali su ih sve vreme. Zastrašujući tim. Lepa košarkaška utakmica u rano jutro".

 

 

Aleksandar Petrović je takođe uživao u prvom polufinalu, potvrdivši to već na poluvremenu, da bi na kraju opet o Aleksi Avramoviću.

 

 

"Srbija ima mnogo heroja u ovom veličanstvenom uspehu, ali sam se potrudio, jer je to Aleksa Avramović zaslužio, da pronađem u statistici ovaj neverovatan detalj. Protiv Litvanije i Kanade na terenu je proveo 29 minuta za plus 28", napisao je Aca Trica

Jedan od retkih koji je od prvog do poslednjeg dana verovao u tim Svetislava Pešića je Vladimir Štimac. Nekadašnji reprezentativac je svoje pozitivne stavove iznosio tokom čitavog šampionata, a danas je na Twitteru napisao:

"Čestitam momcima, Kariju i celom stručnom štabu. Čast je i zadovoljstvo gledati vas! Pokazali ste inat, volju i istrajnost u najtežim trenucima. Boriša dao bubreg za sve ovo. Naklon do poda i kapa dole. Idemo na medalju i nadam se da će se moja želja za rođendan ostvariti! Vi ste ponos i dika ove nacije, a ja hodam toliko uspravno i izbačenih grudi jer sam Srbin! Hvala, momci", napisao je Štimac.

 

 

Sin selektora Marko Pešić je samo kratko poručio uz fotografiju svog oca: "Stara škola".

 

 

Majami Hit je ponosan na svog igrača: "Niko i Srbija su pobedili Kanadu. Finale!". Isto je učinio i Virtus iz Bolonje za svog novajliju Ognjena Dobrića: "Sa veoma sigurnim izdanjem i sa ubačenih 16 poena Dobrić i Srbija su se plasirali u finale Svetskog prvenstva".

 

 

 

 

I Igor Rakočević nije propustio priliku da čestita.

"Fantastična ekipa u svim elementima igre! Ekipa bez slabosti! Odbrana, agresivnost na igraču i na lopti u prenosu toliko dobri, da dugo nisu viđeni na prvenstvima. Efikasna kretnja bez lopte, utrčavanja, kontrola igre. I što je najbitnije, SVI igraju dobro, svi doprinose! Sve utakmice na prvenstvu smo deklasirali protivnika (izuzev Italije - a i protiv njih smo vodili 16 poena razlike). Nadanje zlatu - APSOLUTNO OPRAVDANO!!!"

 

 

Zvanični Twitter nalog NBA istakao je Bogdana Bogdanovića