Vesti iz košarke

Prvo smo tim, ali ne mogu dovoljno da kažem o Šruderu: Gordon Herbert akcentovao pečat plejmejkera na svetsku titulu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.09.2023 18:39
Prvo smo tim, ali ne mogu dovoljno da kažem o Šruderu: Gordon Herbert akcentovao pečat plejmejkera na svetsku titulu Tanjug/AP Photo/Michael Conroy

Košarkaši Nemačke imali su samo jednu bronzanu medalju na svega sedam Svetskih prvenstava, za koje su kvalifikovali, a onda su došli na ovogodišnji Mundobasket i "pomeli" sve protivnike.

Sa osam pobeda u osam mečeva, "panceri" su, ruku na srce, najviše zaslužili da osvoje titulu, pa čak i više od fenomenalne Srbije, koja je pre finala izgubila i utakmicu sa Italijom u drugoj fazi turnira. 

"Moram da se vratim u 2021. godinu. Tada sam dobio posao i upoznao Denisa, u septembru 2021. i pričali smo oko tri-četiri sata. Osetio sam njegovo srce i posvećenost zemlji, saigračima, i od tada smo počeli sve da gradimo. Pokazali smo međusobno poštovanje i svakim danom sam sve više kapirao njegov karakter, svakim danim je sve više bio ponosan što je kapiten Nemačke, i svi mi to znamo da cenimo", rekao je strateg Nemačke.

Rođeni Kanađanin, sa dugom igračkom karijerom u Finskoj, zna da je košarka kolektivan sport i da nema tog pojedinca koji može svaki put sam da vuče "kola", ali je imao potrebu da ishvali MVP upravo završenog takmičenja. 

"Ovo je bio plan od tada, prvi put ću pohvaliti sve igrače za igranje na ovom turniru... Izgubili smo prvu utakmicu u kvalifikacijama od Estonije, imali smo igrače bez ugovora, a sada smo ovde. Neverovatna grupa momaka, prvo smo tim, a onda ekipa u kojoj se ističu individualni talenti. Ovi momci vode računa jedni o drugima, uživaju da se takmiče. Ne mogu dovoljna toga da kažem o Denisu Šruderu i šta on znači nemačkoj košarci, i ovaj tim, iskren je "mozak" operacije zvane osvajanje košarkaškom Olimpa.