Vesti iz košarke

Ja loš, svi ostali dobri: Denis Šruder zahvalan saigračima što su vukli Nemačku protiv Letonije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.09.2023 16:13
Ja loš, svi ostali dobri: Denis Šruder zahvalan saigračima što su vukli Nemačku protiv Letonije Tanjug/AP Photo

Košarkaši Letonije imalu su zadnji napad i šut za minimalnu pobedu za plasman u polufinale Svetskog prvenstva, ali ke Bertrans promašio, a "panceri" su slavili na kraju s više rezultatskih preokreta.

I otišli u duel sa Sjedinjenim Američkim Državama (8, septembar, 14.40), uprkos tome što je Denis Šruder umesto da bude na visini zadatka i vuče "lokomotivu" potpuno podbacio i ispao iz koloseka. 

"I pored moje loše igre našli smo način da dobijemo meč. Ponosan sam na svoje momke. I na startere i na one koji su bili na klupi. Svi su bili dobri", izjavio je strelac samo devet poena za 30 minuta provedenih na parketu. 

 

 

Samokritični Šruder baš zato je srećan što su ostali zapušavali njegove rupe i doneli Nemcima veliki uspeh na Mundobasketu. 

"Samo sam želeo da budem pozitivan na ovom meču. Ne možete da kontrolišete da li ćete da promašujete šuteve ili ćete da pogađate. Međutim, ono što možete da kontrolišete je da budete pozitivni. Razgovarao sam sa saigračima i kao kapiten i vođa ovog tima. Srećan sam što smo dobili utakmicu", rekao je Šruder.