Vesti iz košarke

Jedan od najboljih trener svih vremena u Evropi, ali ova grupa momaka želi zlato: Gordon Herbert ceni kolegu Pešića, ali još više svoj tim

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.09.2023 18:44
Jedan od najboljih trener svih vremena u Evropi, ali ova grupa momaka želi zlato: Gordon Herbert ceni kolegu Pešića, ali još više svoj tim Guliver/Photo by Marco Steinbrenner/DeFodi Images)

Pre nego što su najbolji košarkaši Nemačke priredili veliku senzaciju, izbacivanjem Sjedinjenih Američkih Država iz borbe za titulu šampiona sveta, njihove kolege iz Srbije otpisale su favorizovanu Kanadu, ali se selektor drugog finaliste Mundobasketa 2023 napravio Toša na novinarsko pitanje o uspehu druge evropske selekcije.

Gordon Herbert prvo se kao začudio, a onda kratko prokomentarisao dolazeći duel sa "orlovima" (10. septembar, 14.40). 

"Da li je Srbija pobedila Kanadu?! Nismo gledali Srbiju kako igra, fokusirani smo samo na nas", reči su iskusnog stratega jedinog neporaženog tima na ovom SP. 

O Svetislavu Pešiću je izgovorio neku više, jer i lično poznaje našeg selektora, koji dugo živi u Nemačkoj, a nekada je sedeo na njenoj klupi. 

 

 

"Pešić je prijatelj, veliki trener, jedan od najboljih svih vremena u Evropi. Toliko znam o Srbiji". 

Nemci nisu nikada igrali finale Mundobasketa, imaju samo jednu bronzu sa istih, a ovo mu je tek sedmo učešće. 

"Ovo je stvarno posebna grupa ljudi. Način na koji igramo, pre svega timski i zajedno se nosimo sa situacijom. Imamo igrače koji mogu da okrenu utakmicu u trenutku". 

Herbert je upitan i za dalekosežne odjeke neverovatnih rezultata njegovog tima na budućnost košarke u toj zemlji. 

 

 

"Pričali smo u svlačionici posle utakmice, ali nismo još tamo gde bi trebalo da budemo. Ova grupa želi da osvoji zlato. Imamo još jednu utakmicu. Večeras ćemo da proslavimo i već sutra se spremamo za finale", prenosi Herbert, koji obožava to što njegovi igrači "dišu jedni za druge".