Vesti iz košarke

Ivica Dačić uručio diplomatske pasoše košarkaškim reprezentativcima Srbije: Specijalno priznanje za svetske vicešampione

komentari (0)

Izvor: Tanjug

24.02.2024 14:27
ministar Ivica Dačić u društvu košarkaša i selektora reprezentacije Srbije, te predstavnika KSS Košarkaški savez Srbije
ministar Ivica Dačić u društvu košarkaša i selektora reprezentacije Srbije, te predstavnika KSS

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uručio je danas diplomatske pasoše srebrnim košarkašima iz Manile, saopšteno je na sajtu Košarkaškog saveza Srbije (KSS).

"Dan posle pobede protiv Finske, reprezentativci Srbije koji su bili deo tima na prošlogodišnjem prvenstvu sveta u Manili, dobili su diplomatske pasoše Republike Srbije. Ministar spoljnih poslova Dačić, ugostio je danas delegaciju Košarkaškog saveza Srbije na čelu sa predsednikom Predragom Danilovićem. Tom prilikom, ministar Dačić je još jednom čestitao svima na ostvarenom uspehu i zahvalio na tome što košarkaška reprezentacija na najbolji mogući način predstavlja Srbiju širom sveta", stoji u saopštenju KSS. 

 

MN Press

doček "srebrnih" košarkaša Srbije u Beogradu

Predsednik KSS Danilović je u ime organizacije i reprezentativaca zahvalio Dačiću na ukazanoj časti i dodeljenim diolomatskim pasošima. Današnjem događaju iz opravdanih razloga nisu prisustvovali osvajači srebrne medalje iz Manile, Bogdan Bogdanović, Nikola Milutinov, Nikola Jović i Stefan Jović. 

Državni tim Srbije su u Ministarstvu spoljnih poslova danas predstavljali predsednik KSS Predrag Danilović, selektor Svetislav Pešić, direktor reprezentacije Dragan Tarlać, tim menadžer Nebojša Ilić, kao i reprezentativci: Marko Gudurić, Ognjen Dobrić, Dejan Davidovac, Aleksa Radanov, Dušan Ristić, Boriša Simanić, Vanja Marinković, Filip Petrušev i Aleksa Avramović.