Vesti iz košarke

Kalinić odustao od Mundobasketa, dilema oko Micića i Jokića: Čekajući izbor selektora

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.07.2023 14:03
Kalinić odustao od Mundobasketa, dilema oko Micića i Jokića: Čekajući izbor selektora Guliver/AP Photo/Petr David Josek

Sve je verovatnije da selektor najjače košarkaške reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić, ni na Svetskom prvenstvu u Japanu, Indoneziji i Filipinima neće moći da računa na sve igrače koje je imao u planu. Poslednja informacija kaže da je Nikola Kalinić već obavestio trofejnog stručnjaka da neće moći da mu se odazove na očekivani poziv, a istim putem bi mogli da krenu još Nikola Jokić i Vasilije Micić. 

Prema saznanjima Mozzart sporta, Kaliniću je potreban duži odmor od brojnih utakmica u dresu Barselone i učestalih povreda tokom nastupa za Katalonce u domaćim takmičenjima i Evroligi prošle sezone, a pripreme za Mundobasket i sam turnir bi ga sprečili da se oporavi do novih klupskih obaveza.

Isti portal navodi da bi su velike šanse da, osim krilnog igrača španskog velikana, Pešić ostane i bez doskorašnjeg beka Efesa, jer je standardnom reprezentativcu Miciću potrebno vreme da se pripremi za nove izazove u NBA ligi i Oklahomi, imajući u vidu velike razlike između evropske i američke košarke. 

Na kraju, ali najvažnije jeste premišljanje Nikole Jokića, MVP finalne serije NBA, obzirom na njegovu enormnu potrošnju tokom istorijske sezone šampionskog Denvera. U opticaju je produženi godišnji odmor za dvostrukog osvajača nagrade za najkorisnijeg igrača najjače lige na svetu, ali pitanje je da li bi to bilo dovoljno neverovatnom centru iz Sombora, odnosno koliko bi Pešić mogao da ga čeka. 

Jokić svakako ne dolazi na sutrašnje okupljanje "orlova" u Staroj Pazovi, a spisak koji je trebalo da bude objavljen ovog petka ili subote, a biće verovatno sutra, daće odgovore na ključna kadrovska pitanja. Svetsko prvenstvo počinje 25. avgusta i trajaće do 10. septembra.