Nikola Jokić

Kada igraš za reprezentaciju nema pritiska, ima emocija: Nikola Jokić uporedio iskustvo u dresu Denvera i "orlova"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.06.2023 23:13
Kada igraš za reprezentaciju nema pritiska, ima emocija: Nikola Jokić uporedio iskustvo u dresu Denvera i "orlova" Tanjug/AP Photo

Nikola Jokić uvek je interesantan medijima zbog čudesa koje godinama pravi u dresu Denvera, a ove sezone više nego ikada jer je dvostruki osvajač zvanja najkorisniji igrač NBA lige (MVP) doveo svoj klub do velikog finala, a onda ga vukao do prve od četiri potrebne pobede protiv Majamija. Zato je dugo ostao pred mikrofonima, foto aparatima i kamerama uoči drugog duela sa Hitsima, u noći izmešu nedelje i ponedeljka (02.00, TV Arena 1 Premium). 

"Igram košarku i samo sam na to fokusiran. Fokus mi nikada nije bio na obaranju rekorda ili šta će novinari da pišu o meni, želim samo da igram, da idem korak po korak, da pobeđujem. Jednostavno je...", ponovio je neverovatni centar Nagetsa koliko nije opterećen individualnim dostignućima. 

Denver ima priliku da osvoji prvi šampionski prsten u istoriji, a Jokić zna šta bi to predstavljalo za klub iz Kolorada. 

Znamo koliko bi to značilo za sve, zato je motivacija ogromna. Znam da bi smo ostavili zaostavštinu, uradili bismo nešto što niko nije pre nas u Denveru“.

Majkl Meloun smatra da Denver nije odigrao tako kvalitetnu prvu utakmicu kako to sugeriše konačna razlika, a Jokić ima svoj sud o analizi trenera koji inače ne krije koliko obožava Somborca. 

"Gledajte, neke posede nismo odigrali dobro, neke smo odigrali izuzetno. Neke četvrtine smo odigrali dobro. To je košarka, mnogo je stvari koje ne možeš da predvidiš. Bićemo bolji, ali imamo pobedu prednosti. Moramo da ostanemo fokusirani, ne smemo da im dozvolimo da odskoče. Oni su uvek tako borbeni, to je jedan od razloga zašto su toliko dobri".

 

 

Pred početak finalne serije puno toga je ispričanog na temu odbrane, odnosno toga da li i kako rivalski igrači mogu da zaustave Jokića. 

"Nije samo do mene. Pogledajmo prvu utakmicu finala, oni su postigli tek 65 poena, što je odlično za nas, ali onda je Majami pogodio 30 poena. Kada smo kolektivno dobri, onda sam i ja, kada nismo, nisam ni ja. Koliko sam dobar u odbrani, toliko je dobra i moja igra".

Bivši košarkaš Mege nije mnogo puta imao priliku ili mogao da igra za reprezentaciju Srbije, ali kad god je nosio dres "orlova" to je radio puna i čista srca, nimalo se ne štedeći. 

"Drugačije je. Kada igraš za Srbiju umešane su emocije, adrenalin, cela zemlja navija za tebe, što je san svakog igrača koji je igrao za reprezentacju. Nema pritiska, već emocija, viši je nivo svega", priznao je Jokić "sedmoj sili".