Nikola Jokić

TV Arena sport na finalu NBA lige: Ceo Denver ponavlja - BRING IT IN

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.06.2023 16:39
TV Arena sport na finalu NBA lige: Ceo Denver ponavlja - BRING IT IN Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

(piše: Nenad Kostić)

Bring it in - slogan sa kojim su Nagetsi dočekali, za njih istorijsko finale NBA lige.

Navijači Denvera su u 47. sezoni svog tima u najkvalitetnijoj ligi na svetu dočekali borbu za šampionski prsten. I zaista, oni najzagriženiji među njima su još u decembru Edinu i meni, kada smo snimali novogodišnji intervju sa Nikolom Jokićem, rekli da je to nešto što Nagetsima nedostaje da bi u glavnom gradu savezne države Kolorado, stali uz rame sa Bronkosima ili Avelanšima koji su donosili NFL i NHL titule.

Mnogi od njih su upravo ovu sezonu ocenili kao "biti ili ne biti" za ovu franšizu.

Sada, kada su se Nagetsi konačno plasirali u veliko finale, to se zaista oseća u Denveru. I to ne samo zbog dolaska kompletnog NBA karavana, koji je i sam u poslednjem trenutku dobio informaciju odakle će krenuti finalna serija. Pa je i jedna od, ako ne i najorganizovanija sportska asocijacija na svetu, na sam media day, kada su novinari iz čitavog sveta već pristigli u Denver, užurbano privodila kraju poslove koji se tiču pres centra, zvaničnih hotela i same dvorane.

Kada sam već pomenuo medije, u Denver su stigli, kako i ime kultnog filma kaže, "usual suspects". Pored nas, tu su i ekipe koje su i prethodnih godina pratile veliko finale sa lica mesta. Francuzi, Španci, Italijani i nekoliko TV ekipa sa dalekog istoka, Meksikanci... Očekuje se da će, kada se serija preseli na Floridu, prisustvo internacionalnih medija biti još veće.

A u centru pažnje svih medija, je naravno - Nikola Jokić. Sa razlogom.

Skromni momak iz Sombora obara iz utakmice u utakmicu NBA rekorde sa lakoćom koju su samo retki pojedinci pre njega pokazivali. Svi žele intervju sa najboljim igračem dosadašnjeg toka plej ofa, i sa divljenjem, gledaju kako izgleda intervju sa nama na media day-u uoči finala. Jer kako je i PR Nagetsa konstatovao, nikada Nikolu nije video tako nasmejanog tokom nekog intervjua na terenu.

Međutim, tenzija koja se osećala uoči početka ove serije, nije se prenela na teren. Denver je predvođen Jokićem i Marejem bio dominantan čitavim tokom utakmice. Napadački, u dobar ritam uveli su se poenima na obruču do kojih su dolazili pre svega asistencijama srpskog reprezentativca. Majami nije uspevao ono što će im biti od velikog značaja u nastavku ove serije, a to je da pogađa otvorene šuteve sa distance.

Martin i Štrus naročito su se propisno ispromašivali, a posle iscrpljujuće serije sa Bostonom, umorno je delovao Džimi Batler. Tim Erika Spolstre je blago pripretio početkom četvrte četrvrtine, ali onda se Jokić od asistenta pretvorio u realizatora i dok dlanom o dlan, postao prvi strelac utakmice, uz deveti tripl dabl u ovom plej-ofu.

Nagetsi su bili toliko sigurni, da se tokom utakmice na terenu, ali i na tribinama nije osetila ona dobro poznata tenzija jednog NBA finala. Ali nemojte sumnjati da će već druga utakmica ove serije biti potpuno drugačija. Jer ako nas je Hit na nešto navikao, to je da se nikada ne predaje, i sigurno je, da će na 1600 metara nadmorske visine, pre selidbe na Floridu pokušati da izjednače na 1:1.

Ali, pitaju se i Jokić i Nagetsi, koji su dobili svih devet plej-of utakmica u "Ball areni" ove sezone.