Nikola Jokić

Meloun u superlativu o Jokiću: Razbiće vas ako mu dozvolite 10 asistencija na poluvremenu

komentari (0)

Izvor: Tanjug

02.06.2023 10:19
Meloun u superlativu o Jokiću: Razbiće vas ako mu dozvolite 10 asistencija na poluvremenu Tanjug/AP Photo/Carolyn Kaster

Trener košarkaša Denvera Majk Meloun izjavio je nakon utakmice sa Majamijem da njegov tim nije želeo da im protivnik pobedom oduzme domaći teren, prenosi NBA TV.

Denver nagetsi, predvođeni Nikolom Jokićem koji je upisao novi tripl-dabl, savladali su ekipu Majami hita 104:93 u prvoj utakmici velikog finala NBA lige. Jokić je ponovo bio najbolјi košarkaš svog tima ostvarivši novi, 9. tripl-dabl u plej-ofu i postao je prvi centar u istoriji koji je upisao 14 asistencija u jednoj utakmici finala.

"Podsetio sam igrače, ako slučajno nisu znali, da je Majami u prvoj utakmici serije u gostima pobedio Milvoki u prvoj rundi, zatim Njujork u drugom kolu i na kraju Boston u finalu Istočne konferencije. Nismo želeli da dođu kod nas i da nam oduzmu domaći teren", istakao je Meloun.

Osvrnuo se potom na igru Nikole Jokića i Erona Gordona.

"U tome je lepota Nikolinog stila igre. Ja sam davno to naučio. Odbrana protivnika će ti reći šta da radiš, a Nikola nikada ne forsira. Ako će da ga čuvaju agresivno, on ima rešenje, imao je 10 asistencija na poluvremenu. U tom slučaju će da vas razbije. Morate da koristite prednosti koje vam se nude. Osim toga, Eron je bio sjajan kada je u pitanju čuvanje kvalitetnog igrača kao što je Džimi Batler. Eron za nas radi prljave poslove, ali često ne dobija poštovanje koje zaslužuje", istakao je Meloun.