Nikola Jokić

Nije trebalo da bude tesna utakmica, obično to rešavamo: Nikola Jokić žali za ispuštenom pobedom protiv Oklahome

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.12.2023 13:12
Nikola Jokić, košarkaš Denvera, pokušava da prođe pored čuvara iz Oklahome. Tanjug/AP Photo/David Zalubowski)
Nikola Jokić, košarkaš Denvera, pokušava da prođe pored čuvara iz Oklahome.

U noći između subote i nedelje po srednjeevropskom vremenu, Denver je poražen od Oklahome u 27. kolu NBA, što je deseti poraz aktuelnog šampiona u novom izdanju najjače košarkaške lige na svetu. Nikoli Jokiću je posebno teško pao taj tesan rezultat (117:118). 

Posle poena Šeja Gildžus-Aleksandera u poslednjoj sekundi, Nagetsi su imali 0,9 sekundi za preokret, ali njegov pokušaj pasa je sprečen, pa je domaćin morao da se pomiri sa neuspehom u svojoj kući. 

"Imali smo nekoliko grešaka, loših dodavanja. Koliko je do nas, toliko i do njihove dobre odbrane na lopti. Takva je igra. Ne možete da predvidite stvari na terenu, takve stvari se dešavaju. Nadam se da možemo da naučimo lekciju", rekao je višestruki dobitnik američkih MVP nagrada iz Sombora

Povremeni reprezentativac Srbije žali što njegov tim nije umeo da sačuva finu prednost u finišu meča. 

"Nije trebalo da bude tesna utakmica. Imali smo plus osam na tri minuta do kraja. Obično to završavamo. Oni su napadali koš i prodirali u reket. Lako su postizali poene, a mi nismo", zaključio je Jokić. 

Srpski košarkaš na terenu je proveo 37 minuta, dao 24 poena i upisao 12 asistencija, uz šest skokova i dve ukradene lopte.

 

Standings provided by Sofascore