Nikola Jokić

Jokić odradio svoje, ostatak Denvera potpuno podbacio: Ubedljiv poraz NBA šampiona u Njujorku

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.01.2024 08:27
Nikola Jokić, košarkaš Denvera, u jednom od duela na meču s Njujorkom Tanjug/AP Photo/Mary Altaffer
Nikola Jokić, košarkaš Denvera, u jednom od duela na meču s Njujorkom

Srpski centar Nikola Jokić bio je najefikasniji akter Denverovog gostovanja u Njujorku, ali su njegovi Nagetsi toliko podbacili da je branilac NBA titule doživeo jedan od težih poraza u ovoj sezoni. Niksi su "pregazili" ekipu Majkla Melouna u "Medison Skver Gardenu", vezali petu pobedu i dodatno učvrstili svoju poziciju u borbi za plej-of najjače košarkaške lige na svetu – 122:84

Jokić je ubacio 31 poen za 28 minuta provedenih u igri, ali mu je nedostajala šuterska podrša klupskih kolega. Drugi strelac tima Eron Gordon postigao samo 12 poena, dok su ostali imali jednocifren učinak. Sa druge strane, Njujork je igrao pravu timsku košarku, veliki broj igrača je dao svoj doprinos igri ekipe Toma Tibodoa. Najefikasniji je bio Odži Anunobi 26 poena, a dvocifreni su bili i Branson (21 poen), Grims (19), Rendl (17), Di Vinčenco (16) i Mekbrajd (13)

Niksi su se od početka za sve pitali, a već u prvoj četvrtini imali su dvocifrenu prednost. Posle su je samo konstatno uvećavali, pa su u poslednjih nekoliko minuta u par navrata dostizali maksimalnih 38 poena razlike.

Jokić je i ovog puta demonstrirao briljantan košarkaški um, pa je tako sve bacio na teme sjajnim dodavanjem preko glave u prvoj čevrtini, ali su upravo asistencije bile segment u kom je robusni Somborac bio značajno ispod svog proseka u ovoj i prehodnim sezonama. Ostvario ih je samo tri, pa je na kraju meč okončao sa dabl-dabl učinkom jer je imao 11 skokova.

 

 

Džoel Embid je takođe ubacio 31 poen protiv Indijane, uz sedam skokova i tri asistencije, ali to nije bilo dovoljno Siksersima da izbegnu poraz protiv izuzetno raspoložene Indijane (122:134). Pejserse je sa ostvarenim tripl-dablom predvodio Paskal Sjakam (26p, 13s, 10as), ali je domaćin generalno imao mnogo raspoloženije pojedince u svojim redovima.

Boston je bio fantastičan u Majamiju (143:110), a do trijumfa je doleteo na krilima Džejsona Tejtuma, koji je postigao 26 poena. Srpski reprezentativac Nikola Jović proveo je tek nešto manje od sedam minuta na parketu i ubacio tri poena uz isto toliko skokova.

Lauri Markanen je postigao 29 poena u slavlju Jute u Vašingtonu (123:108), dok je najneizvesnije bilo u "Barklajs centru", gde je Minesota tesno savladala domaći Bruklin (96:94), alej-upom Gobera na dodavanje Taunsa 58 sekundi pre kraja utakmice. Tragičar u domaćim redovima bio je Mikel Bridžism, jer je dve sekune pre kraja promašio oba slobodna bacanja.

NBA, rezultati

Indijana - Filadelfija 134:122

Vašington - Juta 108:123

Bruklin - Minesota 94:96

Majami - Boston 110:143

Njujork - Denver 122:84

Golden Stejt - Sakramento 133:134

LA Lejkers - Čikago 141:132

Standings provided by Sofascore

Standings provided by Sofascore