Nikola Jokić

Nikola Jokić ne može baš uvek sve sam, ni 110. tripl-dabl nestvarnog Somborca nije sprečio poraz Denvera od Nju Orleansa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.11.2023 08:12
Nikola Jokić u prodoru na meču sa Nju Orleanskom Tanjug/AP Photo/Gerald Herbert)
Nikola Jokić u prodoru na meču sa Nju Orleanskom

Nikola Jokić često ume da izgura na svojim plaćima Denver do pobede, ali ne može baš uvek sve sam, pa je tako njegov 110. trip-dabl u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu ostao bez efekta, jer je branilac NBA titule, protiv Nju Orleansa, pretrpeo treći poraz ove sezone - 110:115. 

Mada mu nije išao od ruke šut sa distance (1/7), dvostruki sezonski MVP ubacio je čak 26 poena Pelikansima, podelio neverovatnih 18 asistencija saigračima i zabeležio 16 skokova na gostovanju, međutim sve to je bilo nedovoljno za 10. trijumf Nagetsa, jer nije imao dovoljnu podršku ostatka ekipe. 

Da mu se pored mladog Kristijana Brauna i njegovih rekordnih 25 poena u karijeri još neko pridružio u ofanzivi možda bi izabranici Silija Grina pali pred svojom publikom, ovako je rival koristio sve manjkavosti sastava Majkla Melouna u ovih 40 minuta. Pogotovo uprvom poluvremenu i naročito u trenucima kada je srpski centar dobio četiri minuta da odmori od rvanja sa čuvarima ispod oba koša. 

Denver je dozvolio da primi 69 poena u prve dve četvrtine, da bi se tek na -20 (64:84) u drugom poluvremenu probudio i zategao defanzivu, ali kasno "Marko na Kosovo stiže". Posle 17. asistencije Jokića, na polovini treće deonice, zaostatak je sveden na pola koša, da bi onda Pelikansi ubrzo napravili seriju 8:0 i ponovo se odlepili na dobitničku razliku. 

Na kraju, jedina uteha Jokiću, koliko god bio timski igrač i to uvek isticao u prvi plan, ostaje činjenica da je 4. na listi košarkaša sa najviše tripl-dabl skorova u NBA, iza košgeterskih gromada Rasela Vestbruka (198), Oskara Robertsona (181) i Medžika Džonsona (138).

U ovoj utakmici u Denveru su Jokića i Brauna donekle ispratili Majkl Porter sa 18 poena i 11 skokova, Eron Gordon (14, uz osam uhvaćenih lopti) i Redži Džekson (14). Zajon je bio najefikasniji u pobedničkom sastzavu (26 poena), a litvanski reprezentativac Jonas Valačijunas je meč završio sa 22 poena i osam skokova. Ingram je dodao 21 poen, Nadži Maršal 12, Dajson Denijels 10, uz osam skokova i sedam asistencija.

 

Standings provided by Sofascore