Nikola Jokić

Tripl-dabl velemajstor Jokić "glumio" Majkla Melouna: Glavni poenter Denvera analizirao igru cele ekipe, a ne svoj učinak

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.11.2023 08:38
Tripl-dabl velemajstor Jokić "glumio" Majkla Melouna: Glavni poenter Denvera analizirao igru cele ekipe, a ne svoj učinak Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

U novinarskim izveštajima sa meča Denver - Nju Orleans glavni fokus nije bio na novoj pobedi poslednjeg osvajača šampionskog NBA prstenja već na 108. tripl-dablu Nikole Jokića. I to samo nekoliko sati posle opštih tvrdnji da srpski centar neće ni istrčati na parket, kako bi se poštedeo eventualnog komplikovanja lakše povrede zgloba ruke.

Naravno, pripadnike "sedme sile" prisutne na konferenciji za medije zanimalo je najviše da čuju šta ima Somborac da kaže o svojoj još jednoj blistavoj partiji, ali on je znajući za "jadac" svoju priču okrenuo u drugom pravcu. 

"Zapravo, pričaću odmah jer znam šta ćete me pitati. Džulijan je bio zaista dobar danas. Imao je zaista veliki uticaj. Doneo nam je energiju koja nam je bila potrebna. Bio je dobar sa poentiranjem. Još treba da nauči i da će neko drugi biti otvoren. Da , osećamo se zaista samouvereno i sa Kolinom koji igra sa nama na parketu. Ali mislim da on mora da bude malo agresivniji, samo zbog samopouzdanja, zbog sebe. On nekako želi da igra za druge, što je dobra stvar. Ali mislim da će i nama pomoći ako bude malo agresivniji u budućnosti", ishvalio je neke od svojih kolega, ali i ukazao im da mogu još bolje od prikazanog. 

 

 

U stilu pravog trenera, kao da je umesto njega za mikrofonom sedeo Denverov strateg Majkl Meloun, reprezentativac naše zemlje nastavio je stručnu analizu poslednje četiri četvrtine. 

"Da, treća četvrtina je bila zaista neverovatna za nas. Pogotovo posle prvog poluvremena, nismo imali energije. Završili smo utakmicu sa 37 asistencija, što je zaista dobro. Samo devet izgubljenih lopti. Mislim da se u prvom poluvremenu nismo kretali, stvarali akcije za druge. Neću da kažem da je to bila sebična košarka, ali nismo bili pravi. Napravili su mnogo trojki. Znamo da dobro šutiraju, ali nismo imali fokus u prvom poluvremenu. Ali u drugom poluvremenu mislim da smo ih pobedili sa 75:45. Tu smo, naravno, dobili utakmicu", notirao je Jokić.