NBA

Jokić pola u šali, pola u zbilji: Da imam klona malo da odmorim

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.05.2024 05:57
Nikola Jokić je vodio bitku sa Rudijem Goberom Tanjug/AP Photo/David Zalubowski
Nikola Jokić je vodio bitku sa Rudijem Goberom

Šampion je pao u svojoj avliji, Minesota je napravila brejk u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije (106:99), a Denveru je bio malo jedan raspoloženi Nikola Jokić. Ubacio je najbolji igrač NBA lige 32 poena, ali nije dobio bitku prpotiv Entonija Edvardsa i ostatka čopora "vukova".

Na pres konferenciji, srpski as se i našalio kada su ga upitali šta treba da se popravi i šta bi on trebalo da uradi jer su se igrači Minesote stalno menjali na njemu:

"Voleo bih da imam klona, znate, da izađem i odmorim, a da on igra. Onda se ja vratim svež i sve tako. Stavljali su visoke igrače na meni, dobre skakče, defanzivce, duplirali. Bili su agresivni. Zadovoljan sam šutevima koje sam uzeo. Neke sam pogodio, neke nisam, ali to je košarka. Pokušaćemo da ih pobedimo na sledećoj utakmici. Oni su jako dobra odbrambena ekipa", izazvao je smeh Srbin.

Četiri puta je Denver igrao u sezoni protiv Minesote, uz skoro 2:2.

"Sjajna su ekipa. Talentovana. Pokazali su zbog čega su bili prvi na tabeli u većem delu ove sezone."

Nije propustio da pohvali Entonija Edvardsa, koji je ubacio 43 poena.

"Fantastičan igrač, poseban košarkaš. Poštujem ga zbog svega što može da uradi na terenu. Treba da uživamo u protinviku koji je talentovan. Borićemo se do kraja. Ipak, Minesota nije samo Edvards, videli ste i ostale igrače koji su odigrali sjajno. Od Naza Rida, dok Taunsa i ostalih momaka".

Jeste prva utakimica u seriji do četiri pobede, ali...

"To rečenica koju izgovaraju timovi koji izgube prvi meč. Bilo bi bolje da smo pobedili, ali i to je košarka".

Za kraj je bio upitan šta je najviše nedostajalo.

"Ne znam šta je nedostajalo, oni su pogodili veliki broj šuteva. Neki su bili otvoreni, neki nisu, ali to je deo košarke. Moramo da ih teramo da šutiraju što teže šuteve, da ih teramo da se potrude što više da bi postigli poene", rekao je Jokić.

Naredni meč se igra u Denveru u utroak od 4.00 časova po našem vremenu uz prenos na TV Arena sport.