NBA

Edvards: Verujem saigračima, zabavno je igrati protiv najboljeg na svetu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.05.2024 06:28
Entoni Edvards Tanjug/AP Photo/David Zalubowski
Entoni Edvards

Minesota Timbervulfs je nastavila da seje "strah" u plej-ofu NBA lige, pometlali su Finiks 4:0, brejkom u Denveru 106:99 produžili su seriju na 5:0.

Entoni Edvards je briljirao sa 43 poena, čak 25 je postiogao u prvom poluvremenu, a u drugom delu, kada su gosti imali sjajan procenat od 71 odsto šuta razigrao celu ekipu. Naz Rid je ubacio 14 poena u poslednjoj deonici, a mladi 22-godišnji susperstar Minesote je uspeh pripisao timu. "Petica" Minesote igrao je "desetku".

"Timska pobeda, verujemo jedan drugome. Ne zanima me koliko će šuteva promašiti, ako su moji saigrači slobodni uvek ću im dodati loptu. Verujem im. Uvek je zabavno ići protiv šampiona, protiv Jokića, najboljeg igrača na svetu", rekao je Edvards koji stilom igre počinje da podseća na Majkla Džordana.

Iskusni plej Majk Konli gleda svakodnevno Edvardsov razvoj:

"Ponosan sam na način na koji je prihvatio sazrevanje koje mu je pogtrebno da bi bio tu gde jeste. Nije lako sa 22 godine da se tako lako prilagodi zahtevima NBA".

Edvards je pobedu poklonio i treneru Krisu Finču, koji je pre tri dana operisao ligament kolena posle sudara sa Konlijem u poslednjem duelu sa Finiksom. Sedeo je Finč u drugom redu pored zapisničkog stola, davao isntrukcije pomoćniku Majku Noriju.

"Sve akcije u kojima smo postizali koševe bile su Finčove, a one koje smo promašili bile su moje. Kris je bio sjajan, rekoa je 'ne želimo da izgledamo nezgrapno. Uradili smo dobar posao", hvalio je šefa Nori.

Naz Rid je uz pomoć Edvardsa i dobio priznanje NBA lige za najboljeg šestog igrača, što je dokazao u Bol Areni.

"Kada Edvards izvuče tri igrača na sebe uvek ima pravi pas. Video sam ga kako ratse od prvog dana do sada. On je superzvezda u nastajanju, ako već to nije sada", rekao je Rid.

Trener Denvera Majkl Meloun je hvalio igru Edvardsa, jer je učinio da proigra i ostatak tima Timbervulfsa.

"Edvards nije iskazao slabosti u igri. I biće pakleni izazov u pokušaju da ga zaustavimo u ovoj seriji. Naz Rid se raspucao, Karl-Antoni Tauns se raspucao, Majk Konli se raspucao. U drugom poluvremenu nisam osetio ni izbliza dovoljno discipline i fizičke snage u mom timu i rival je mogao da dobije ono što je želeo", rekapitulirao je Meloun.

Drugi meč u seriji igraće se u utorak od 4.00 časa po srpskom vremenu uz prenos na TV Arena sport.