Nikola Jokić

Denver izgubio, Jokić nije ni ulazio u igru: Zato je Micić delio asistencije u pobedi Oklahome

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.10.2023 08:07
Denver izgubio, Jokić nije ni ulazio u igru: Zato je Micić delio asistencije u pobedi Oklahome Twitter/Eurohoops

Košarkaši Denvera poraženi su od LA Klipersa 103:116 u predsezonskoj utakmici NBA lige, a najbolji igrač ovog tima, srpski internacionalac, Nikola Jokić nije ni ulazio u igru.

Na sreću, nije u pitanju nikakava povreda već odluka trenera Majka Melouna da razigra sve igrače, pa tako na terenu nije bilo ni Džamala Mareja, Majkla Portera Juniora, Vlatka Čančara i Arona Gordona.

U njihovom odsustvu u redovima aktuelmog šampiona najefikasniji pojedinac susreta bio je Hanter Tajson sa 19 ubačenih poena.

 

 

Veče između utorka i srede odmarao je i Aleksej Pokuševski, ali je zato njegov saigrač, Vasilije Micić dao značajan doprinos pobedi Oklahome nad Milvokijem, jednim od glavnih kandidata zaosvajanje lige - 124:101.

Srpski reprezentativac se očigledno vrlo brzo uklopio u NBA stil, profilisao se kao neko ko razigrava saigrače, a ne stavlja sebe u prvi plan, niti uzima previše šuteva, te je s toga za 14 i po minuta na terenu ubacio samo jedan poen, ali imao sedam asistencija i po tom parametru bio najuspešniji igrač meča. Posebno se istakla njegovo dodavanje Džalenu Vilijamsu sa pola terena sredinom druge deonice meča.

Uz to, imao je dva skoka, oba pod svojim košem, kao i jednu izgubljenu loptu, tako da je elokupan njegov nastup na susretu protiv Milvokija krajknje pozitivan.

NBA liga, predsezona

Orlando – Nju Orleans 92:104
Boston – Njujork 123:110
Čikago – Toronto 102:106
Minesota – Makabi 138:111
Oklahoma – Milvoki 124:101
LA Klipers – Denver 116:103