Nikola Jokić

Tuga u domu Jokićevog trenera: Preminuo otac Majka Melouna

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.10.2023 21:23
Tuga u domu Jokićevog trenera: Preminuo otac Majka Melouna Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Tužne vesti nam stižu iz NBA sveta. Brendan Meloun, otac trenera Denver Nagetsa, Majka Melouna, preminuo je danas u 81. godini. 

Od njega se oprašta čitava NBA zajednica, pošto je svojevremeno i Meloun stariji bio trener. Uglavnom je radio kao asistent, a u toj ulozi osvojio je dva šampionska prstena, dok je funkciju šefa stručnog štaba obavljao u Njujork Niksima, Toronto Reptorsima i Klivlend Kavalirsima, gde je 2005. igrao mladi Lebron Džejms.

Vest o smrti oca Majka Melouna preneli su Denver Nagetsi, koji su se putem društvenih medija oprostili od čoveka, koji je trenerski zanat ispekao u Harlemu sredinom 70-ih godina.

"Sa ogromnom tugom delimo vest o preminuću dugogodišnjeg NBA trenera Brendana Malonea, koji ima posebno mesto među organizacijom i zauvek će biti deo Denver Nagetsa. Trener Brendan Malone bio je veliki čovek koji je ostavio veliko nasleđe u svetu košarke, ali će ga se još više sećati kao izvanrednog supruga, oca, sina i dedu i dubokog uticaja koji je imao na prijatelje, porodicu i sve koji su ga poznavali. Naše misli su sa celom porodicom Malone i svim voljenima Brendana koji osećaju ovaj gubitak danas", stoji u saopštenju kluba.
 

 

 

Trenersku karijeru počeo je na Univerzitetu Fordam, potom je radio na Jejlu, Sirakuzi i Rod Ajlendu, da bi se potom utisnuo u NBA vode, gde je kao pomoćnik radio u Niksima, Pistonsima, Pejsersima, Kavalirsima i u Orlandu Medžiku.