Nikola Jokić

Jedno od najboljih dodavanja koje sam ikada video: Meloun skinuo kapu Jokiću za asistenciju iza leđa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.01.2024 12:16
Nikola Jokić, košarkaš Denvera Tanjug/AP Photo/David Zalubowski)
Nikola Jokić, košarkaš Denvera

U noći između petka i subote po srednjeevropskom vremenu, Nikola Jokić stigao je do svog 12. sezonskog tripl-dabl ali i 117. takvog učinka u prekookeanskoj karijeri, čime je izbio na visoko četvrto mesto trip-dablaša u istoriji NBA (na svim pozicijama), ali je pobedu Denvera nad Nju Orleansom ukrasio i nesvakidašnjim dodavanjem. 

I dao razlog treneru Nagetsa, Majku Melounu, da ga još više obožava, jer je Eron Gordon poentirao tako što mu se centar iz Sombora poslao loptu rukama podignutim iznad glave, u trenutku kada je leđima bio okrenut protivničkom košu. 

 

 

"Nisam mogao ni da zamislim dodavanje iza leđa, preko glave... Kada ste klinac koji gleda NBA, to je Medžik Džonson, to je Pistol Pit Maravič, momci koji su igrali atraktivno. Nikola može da te pobedi na mnogo načina i to je definitivno bilo jedno od najboljih dodavanja koje sam video da je napravio", ostao je fasciniran američki stručnjak povremenim srpskim reprezentativcem. 

Jokić, u svom stilu, nije hteo da se diči učinjenim, niti pravi famu oko velemajstorskog proigravanja klupskog kolege. 

 

 

"Video sam ga krajičkom oka i želeo sam da mu dodam što pre. Bio je slobodan u tom trenutku. To je bio najbrži način da mu dodam loptu", uprostio je priču o svom potezu strelac 27 poena u poslednjem trijumfu aktuelnog šampiona najjače košarkaške lige na svetu, koji je u iste četiri četvrtine skupio još 14 asistencija i 10 skokova.