NBA

Majami Hit dao treneru Eriku Spolstri 120 miliona dolara za novi ugovor

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.01.2024 10:24
Majami Hit dao treneru Eriku Spolstri 120 miliona dolara za novi ugovor Tanjug/AP Photo/Charles Krupa

Majami Hit i trener Erik Spolstra produžiće ugovor za još osam sezona uz jedan od najvećih ugovora u istoriji NBA lige kada je reč o struci vrednom 120 miliona dolara.

Plaćeniji od njega ostaće samo Greg Popovič, koji je za petogodišnju vernost San Antoniju dobio 80 milion a dolara, odnosno 16 miliona po godini. To je za milion više od trenera Hitsa. Na trećem mestu je Monti Vilijams kome je Detroit, najgori tim lige ove sezone, dao platu 78,5 miliona dolara za šest sezona.

 

 

Spolstra je iza Popoviča drugi najdugovečniji trener u jednom klubu jer mu je ovo16. sezona u ligi na čelu Majamija. Šef struke Hitsa je šest puta dolazio do NBA finala, a dva puta je osvajao šampionski prsten. Po broju pobeda najuspešniji je strateg u istoriji ove franšize sa Floride.

 

 

Majami je trenutno sedmi u Istočnoj konferenciji NBA lige sa 21 pobedom i 15 poraza, ali trebalo bi očekivati da do kraja prvog dela uđu dirfektno u plej-of. Spolstra u poslednje vreme hvali igre Nikole Jovićam koji daje značajan doprinos ekipi posle povratka u tim.