Vesti iz košarke

"Aca trica" hvali Jovića: Zašto Spolstra dozira Nikolu, momak je spreman za sve?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.01.2024 20:38
Aco Petrović MN Press
Aco Petrović

Talentovani reprezentativac Srbije Nikola Jović u noći za nama odigrao je najbolju partiju u dresu Majamija otkako je stigao u NBA ligu, a utakmicu protiv LA Lejkersa završio je sa 15 poena i osam skokova. Odlična partija Nikole Jovića privukla je pažnju u regionu, a među brojnim košarkaškim ekspertima koji su komentarisali utakmicu bivšeg igrača Mege, javio se i Aco Petrović - nekadašnji košarkaš i trener, poznatiji kao brat slavnog Dražena Petrovića

Prema rečima košarkaškog stručnjaka iz Hrvatske, srpski reprezentativac spreman je i za veću ulogu od one koju ima u Majamiju, pa mu nije jasno zašto Jović ne dobija veću minutažu kod Erika Spolstre.

"I dalje mislim da je Erik Spolstra jedan od najboljih ako ne i najbolji NBA trener, ali mi nikako nije jasan razlog, zašto Nikolu Jovića na ovakav način dozira, kada je momak apsolutno spreman na sve", napisao je Petrović na društvenim medijima.

 

 

Podsetimo, Nikola Jović izabran je kao 27. pik na draftu prošle godine. U debitantskoj sezoni odigrao je solidan broj utakmica u Razvojnoj ligi, pošto se još uvek privikao na veliku scenu, da bi ove godine upisao osam nastupa u NBA ligi, a sinoć je bio najbolji do sada.

Erik Spolstra u nekoliko navrata je isticao koliko je Jović bitan igrač za budućnost franšize iz Majamija, pa bi ga nakon hvalospeva, poslao u Razvojnu ligu. A, ko zna, sada ga možda i zadrži u svom rosteru.