NBA

Mnogo mi znači podrška Džimija Batlera: Nikola Jović presrećan posle najbolje partije u sezoni

komentari (0)

Izvor: Tanjug

04.01.2024 10:11
Nikola Jović Guliver/AP Photo/David Zalubowski
Nikola Jović

Srpski košarkaš i igrač Majamija, Nikola Jović izjavio je nakon utakmice sa Los Anđeles Lejkersima, da koristi vreme kada ne igra utakmice, da trenira i da se razvija.

Majami je na gostovanju savladao domaćina 110:96, a reprezentativac Srbije je učestvovao u pobedi sa 15 poena i osam skokova, za 28 minuta na terenu.

Ovim učinkom Jović je ostvario rekord sezone u NBA ligi, koji je do sada iznosio 11 poena i ostvaren je u decembru prošle godine prtiv Golden stejta, što je ujedno bila i jedina utakmica na kojoj je uspeo da postigne dvocifreni broj poena.

"Da, teško je. Ali dokle god treniram, napredujem, osećam da može da bude dobro. Čak i kada ne igram, razvijam se. Da igram, verovatno ne bih mogao toliko da treniram. Mnogo mi znači podrška Džimija Batlera. On mi je kao stariji brat. Znači mnogo za samopouzdanje", rekao ej Jović nakon utakmic eprotiv lejkersa i dodao:

"Uvek mi govori da treba da verujem u sebe. Znači mi mnogo da treniram sa njim. Jer ako mogu da pogađam preko Batlera, ako mogu da čuvam njega, onda mogu svakoga", istakao je Jović za NBA TV.

Džimi Batler, inače, nije nastupao na utakmici protiv Lejkersa budući da ga i dalje muči povreda stopala, ali očigledno da svojm savetima na treningu mnogo utiče na mladog srpskog košarkaša koji iz utakmice u utakmicu dobija sve više sigurnosti.