NBA

Bogdanović i Jović odlični u porazima Atlante i Majamija: Marjanović još jednom meč presedeo na klupi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.03.2024 08:03
Bogdan Bogdanović na meču protiv Bruklina Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II
Bogdan Bogdanović na meču protiv Bruklina

Dvojica srpskih košarkaša. Bogdan Bogdanović i Nikola Jović bili su starteri za svoje timove u mečevima NBA lige koji su odigrani u nedelju kasno uveče, ali ni Atlanta, ni Majami nisu uspeli da pobede.

Kapiten "orlova" je bio najefikasniji u timu sa Floride u čijem dresu je za 36 minuta postigao 25 poena, uhvatio jednu loptu u napadu i sedam puta asitirao saigračima. Bogi je na ovom susretu ubacio sedam trojki iz 15 pokušaja i za njega je to bio 73. meč u nizu na kojem je uspeo barem jednom da pogodi sa distance.

 

 

Međutim, ta njegovu sjajnu partiju nisu ispratili saigrači, pa su Hoksi poraženi 103:118, ali to je možda i najmanji problem za njih budući da se posle Tre Janga i Dželejna Džonsona na sinoćnjoj utakmici povredio i Sadik Bej i verovatno ga čeka duže odsustvo sa parketa.

S druge strane, najbolji u četvrtom vezanom trijumfu Pelikansa bio je Zion Vilijams sa 23 data poena, a Si Džej Mekolum je ubacio sedam manje.

Dvocifreni košgeterski učinak imao je i Nikola Jović koji je odigrao 23 minuta za Majami protiv Vašingtona i za to vreme ubacio 10 poena, uz šest skokova i četiri asistencije.

Kompletna startna postava Hita je, takođe, dala dvocifreni broj poena, a najviše među njima Džimi Batler koji ih je ubacio 23, dok je najubojiti na meču bio Kajl Kuzma ubacivši 32 poena u pobedničkoj ekipi.

Hjustonje kao gost bio bolji od Sakramenta, ali Boban Marjanović ni ovoga puta nije dobio priliku da uđe na teren, već je celu utakmicu presedeo na klupi.

NBA liga

Atlanta – Nju Orleans 103:116
Majami – Vašington 108:110
Orlando - Indijana 97:111
Sakramento – Hjuston 104:112
Klivlend – Bruklin 101:120
Njujork – Filadelfija 73:79
Oklahoma – Memfis 124:93
LA Lejkers – Minesota 120:109

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Standings provided by Sofascore